problem sa urinom

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
spasojevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 03, 2013 3:01 pm

problem sa urinom

Post od spasojevic »

Ovako..moja svekrva vec neko vreme ne oseca potrebu za praznjenjem besike.Kada je otisla kod doktora ustanovili su da posle svakog praznjenja u besici ostaje oko 1.5l urina.Uradila urinokulturu sve ok,na ultrazvuku nisu videli nista.Stavili su joj kateter i zakazali dubinsko snimanje za 7 dana.Interesuje me sta bi mogao da bude uzrok?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: problem sa urinom

Post od Dr011 »

mogu da budu razlicite stvari, moze se javiti kod nekog uroloskog problema ili u sklopu nekih drugih oboljenja, kod koriscenja nekih lekova, bez dodatnog ispitivanja ne moze se znati...
spasojevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 03, 2013 3:01 pm

Post od spasojevic »

Juce je odradjeno snimanje i nisu nasli nista osim ciste na jajniku.Da li bi pomogao CT skener?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

za sad sam skener ne bi nesto puno znacio, to tek ako se u medjuvremenu nesto drugo ustanovi...potrebno je znati da li se ona leci inace od nekih drugih oboljenja (neuroloskih, secerne bolesti i drugih), koristi li neke lekove koji mogu dovesti do zadrzavanja mokrace u besici...treba obaviti pregled besike, uraditi urodinamsko ispitivanje...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Литар и по урина остаје у бешици?!?!?!? Да није неко мало погрешио?
Odgovori