Zdravo svima!
Da predjem odmah na stvar-decko mi se vec vise od 10 dana zali da ima krvi u ispljuvku,jednom prilikom sam i sama videla.Nije cista krv,vec pomesana sa pljuvackom pa dodje svetlija,a juce je ispljuvao i mali ugrusak.
Bio je u Urgentnom,radio je snimak pluca,rekli su da je ok,ali su na papiru napisali da je dijagnoza HEMOPTIZIJA.Rekli su mu da mora da uradi kompletan skener grudnog kosa i da dodje ponovo kod njih.
Odmah sam ukucala da nadjem hemoptiziju i sad sam se bukvalno prepala jer su navedeni svakakvi moguci uzroci tome.
Prvo sam mislila da nije u pitanju krvarenje desni ili zuba,onda da je mozda povredio sluzokozu grla jer je pusac i bas napreze grlo dok kaslje i izbacuje slajm.
Sad vise ne znam sta da mislim,znam da prvo mora da uradi taj snimak i odnese kod doktorke,ali bih u svakom slucaju volela ako ima neko ko moze da me posavetuje ili da mi kaze o cemu se radi jer sam jako nestrpljiva!
Hvala unapred!
HEMOPTIZIJA,krvavi ispljuvak,potreban savet:(
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 25, 2012 6:18 am
Re: HEMOPTIZIJA,krvavi ispljuvak,potreban savet:(
Zabrinuta 87 Zdravo i nadam se da je tvom decku vec bolje,i ja sam opterecen time imam 25 god i ja sam u par navrata to iskasljao,gnojavo sukrvavi ugrusak a kao sto mi je rekao doktor moze biti od naprezanja prilikom kaslja,mozda je imao neku blazu upalu pluca,i meni je inace rtg snimak grudnog kosa uredan.Ne plasi se i javi sta je bilo sve najjj.