Imam 16 godina i fizicki sam totalno ne aktivan ali ne i debeo. Delom je to zbog neredovne ishrane a delom i zbog fizicke neaktivnosti. Odlucio sam da pocnem za pocetak sa zdravom ishranom - 3 obroka i 2 uzine pa kad malo dobijem na masi onda cu poceti i sa vezbanjem.
Da li mi neko moze reci sta je najbolje jesti za dorucak, sta za uzinu (izmedju dorucka i rucka), za rucak ne mogu da biram, sta za uzinu izmedju rucka i vecere i na kraju sta za veceru i pred spavanje?
Treba uzeti u obzir i da sam srednjoskolac pa su uzine uglavnom problem (ne mogu kuvati i pripremati hranu).
Na internetu sam citao dosta clanaka i svi predlazu mnogo komplikovane stvari koje zahtevaju 10-15 minuta spremanja sto mi je problem, pogotovo kada idem u skolu.
Pa ako neko ima vremena bio bih mu veoma zahvalan
Zdrava ishrana
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Re: Zdrava ishrana
Зашто да почнеш са вежбањем тек када мало добијеш на масти?!
Obilan dorucak jaja neko meso mleko itd..
Rucak grasak gulas pasulj
Uzine neko voce jabuka pomorandza banana
Vecera (jedi do 19 h) ostatak od rucka
Nemora nabaciti masnocu da bi vezbao...potrebna je volja i posle nekog vremena bice rezultata....pogledaj nixazizu-ove klipove za vezbanje...
Rucak grasak gulas pasulj
Uzine neko voce jabuka pomorandza banana
Vecera (jedi do 19 h) ostatak od rucka

Оно "једи до 19ч" важи само у случају да идеш на спавање у 21ч.
За билдовање постоји одлична књига "Снажно тело за шест месеци" коју је написао Петар Челик.
За билдовање постоји одлична књига "Снажно тело за шест месеци" коју је написао Петар Челик.
Niste me razumeli. Nisam mislio na mast
vec na masu.

Добићеш масу у облику масти.
Без вежбања мишићи се неће развијати. Све што добијеш у маси биће маст. Буцко, буцко.
Без вежбања мишићи се неће развијати. Све што добијеш у маси биће маст. Буцко, буцко.