isusivanje koze na sakama i nedostatak vlage
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: isusivanje koze na sakama i nedostatak vlage
Нисам мислио да ли их сада користиш. Питање је било намењено ситуацији пред поновно избијање проблема, јер си рекао да ниси користио рукавице приликом сређивања прозора (пре шест година). Покушавам да закључим шта те доводи до тих проблема са шакама.
Moje misljenje da je doslo do poremecaja vlage,zapravo gubitka usled cega se javlja,preterano isusivanje,jer je usled razorene koze bukvalno onemoguceno obnavljanje epiderma.Nisu u pitanju gljivice ili virusna infekcija,koriscenjem antibiotika pre svega krema sinoderm n ili gentamicina stanje se pogorsava,micoseb tablete takodje nisu resile problem,tako da virusnu i gljivicnu kulturu moramo iskljuciti potpuno.Danas sam probao sa pantenolom,jednostavno ne pomaze,skodi,tako da sam se vratio borni kremu,nekako mi je on najbolje deluje,vazelin i on pomalo pogorsava stvari.Zahvaljujem se svakako na pomoci i savetima koje ste iskazali u zelji da pomognete,jedno veliko hvala.
AKo si sredjivao prozore (prao?) na hladnoci onda je jasno sta je dovelo do toga. Vidi gari,ne znam koliki je tvoj problem sad,ali jasno je da nosenje rukavica tokom spavanja (?!) ne sluzi nicemu dobrom jer koza nemoze da dise,pa tako se nece svakako ni zaleciti. Ne znam kako to nisi osetio,jednom sam trenirao sa rukavicom i to onom za voce iz supermarketa (kakva li je tek ova kuhinjska),zbog povrede ruke (posekotine i zavoja),pa mi je i to bilo previse jer se saka "upari" skroz,te sam je morao skidati sa vremena na vreme...
Kada dodje zima,ne svaka-izgleda to zavisi i od opsteg stanja i od jos par faktora-hoce da mi dodju problemi na sakama,ove je najgore izgleda,ne znam kako i zasto je bas tako. Vrh palca i donekle kaziprsta mi pocrni i sve se smezura,tako da sam morao malo izmeniti navike. Mada pitanje je i koji sapun koristis i koliko puta (i kada) peres ruke jer mi je i pocelo od jako loseg sapuna,a imam obicaj da cesto perem ruke,tako da sam prvo to promenio (sapun,ne cesto pranje ruku
) Cim pocnem mazati sa kremom (sa Niveom,nista specijalno,a posebno ne one doktorske smuckane hemije ili "namenske" kreme u "bas toj" apoteci) i biti na toplom,odmah se pocne regenerisati koza,sad je malo bolje-nadam se bice jos bolje i normalno. Svakako nosim rukavice i ne perem ruke posle treninga pa izadjem odmah napolje na hladnocu...
Da li je mozda i cirkulacija ili jos koje stanje koje moze pridodati svemu tome (nemam nekih problema ni sa cim,na svu srecu),ali svakako se moras obuci i cuvati ruke na hladnoci,a mazati "normalnom" dobrom kremom (zavisi sta tebi odgovara) par puta dnevno "laksom" i mozda (posto je tebi stanje izgleda bas tesko-to je da kazem hronicno,dakle bas bolest,nije "sezonska" reakcija) nocu "tezom",jakom kremom,ali svakako bez rukavica.
To nije ni ovako lose jer se u snu koza dobro regenerise,kao i sve ostalo,pa mozda i ja to primenim da ubrzam oporavak koze i rehidrataciju (da li sam dobro rekao) cele sake,doduse ja cu koristiti i dalje samo ovu kremu koju sam pomenuo.
Sto se tice Panthenola-verovatno za tebe bolja mast,ali meni je bolji krem jer se lakse upija i bolji mi je za kozu,a ne pravi probleme za normalno funkcionisanje ruku (mada svaka ima svoju namenu i razlog postojanja,naravno)-ovo mi sve zamasti,nikako da se upije,a da ne govorim da nemozes nista "raditi" sa rukama jer ces i sve ostalo zamastiti-tako da cu to svakako kupiti i verovatno koristiti...

Kada dodje zima,ne svaka-izgleda to zavisi i od opsteg stanja i od jos par faktora-hoce da mi dodju problemi na sakama,ove je najgore izgleda,ne znam kako i zasto je bas tako. Vrh palca i donekle kaziprsta mi pocrni i sve se smezura,tako da sam morao malo izmeniti navike. Mada pitanje je i koji sapun koristis i koliko puta (i kada) peres ruke jer mi je i pocelo od jako loseg sapuna,a imam obicaj da cesto perem ruke,tako da sam prvo to promenio (sapun,ne cesto pranje ruku

Sto se tice Panthenola-verovatno za tebe bolja mast,ali meni je bolji krem jer se lakse upija i bolji mi je za kozu,a ne pravi probleme za normalno funkcionisanje ruku (mada svaka ima svoju namenu i razlog postojanja,naravno)-ovo mi sve zamasti,nikako da se upije,a da ne govorim da nemozes nista "raditi" sa rukama jer ces i sve ostalo zamastiti-tako da cu to svakako kupiti i verovatno koristiti...
Malo je bolje stanje saka,jos uvek je daleko od potpunog zalecenja,potpuno ste u pravu u vezi apotekarskih krema,mozda je kod mene i problem sa losom cirkulacijom,verovatno da i to jednim delom utice,rukavice vise ne koristim.sapun koristim glicerinski,probao sam sapun sa katranom po preporuci doktora,ne pomaze,vise mi pomaze glicerinski.Kazu ima neki sapun za kozna oboljenja od kozjeg mleka,medjutim nisam ga probao.Cinjenica da je kozno oboljenje hronicno.
На бих се баш сложио. Ако постоји бактеријска или гљивична инфекција, креме које се користе против истих, осим њих убијају и оне заштитне бактерије које се нормално налазе у кожи. Последица је да се истовремено убијају и штетне и корисне бактерије, што ће довести до даљих проблема због нестанка корисних бактерија.darko 79 napisao:........ Nisu u pitanju gljivice ili virusna infekcija,koriscenjem antibiotika pre svega krema sinoderm n ili gentamicina stanje se pogorsava,micoseb tablete takodje nisu resile problem,tako da virusnu i gljivicnu kulturu moramo iskljuciti potpuno.......
Не бих се сложио ни да ти је кожно обољење хронично јер очигледно није - јавља се на неколико година. Мораш да нађеш прави узрок проблема. Можда си алергичан на неку материју коју додирујеш шакама? Можда користиш оне антибактеријске сапуне који уништавају твоје корисне бактерије?
Od sapuna koristim glicerinski.Svaki pa i glicerinski isusuje kozu.pravljena krema didermal,vazelin,salicilna kiselina,obnavlja kozu i reaguje koza na tu kremu.Glavni problem je kada krene poboljsanje velika vecina doktora kazu nastavi i dalje da koristis,eventualno smanje salicat na 2.5 na 50 grama borni krema ili vazelina kao baze ili podloge i tu nastaje problem,dolazi do drasticnog pogorsanja.Samo je potrebno po mom misljenju 100 grama baze,podloge vazelina na recimo 1 gram salicata,mislim da bi u tom slucaju uspeh bio zagarantovan.Problem lezi u tome sto nijedan doktor takvu kremu nece prepisati,a i u apoteci nece bez recepta napraviti.Diprosalic,jedna tubica 15 grama u potpunosti regenerise brzo kozu,glavni problem lezi u zadrzavanju takvog stanja,jer ukoliko se ne primeni adekvatna terapija u kratkom roku po obnavljanju epiderma ponovo dolazi do pogorsanja.Po mom misljenju nasao sam kreme na koje koza reaguje,koje prihvata samo je potrebno odrediti idealnu razmeru sastojaka da pomaze a da ne skodi.Jer pravljena krema sa didermalom za 20 dana koriscenja ne uspeva potpuno da obnovi kozu,jer je previse kratak rok za obnavljanje,dok podloga poput neutralnih krema samo odrzavaju postojeci rezultat,ne skode ali i ne pomazu,stanje je kao do prestanka koriscenja pravljene kreme sa didermalom.