Iako ce vam se mozda ciniti glupo, sto i jeste, imam dilemu za koju bih zatrazio pomoc od vas.
Naime, moje pitanje je sledece: Da li je moguce dobiti HIV putem cerumen-a (ušna mast) ?
Tacnije deljenjem slusalica (bubica) ?
Nevescu vam primer koji sam imao pre par dana:
Na svom radnom mestu skoro uvek nosim slusalice (bubice) i slusam muziku (lakse podnosim buku). Radni kolega me je zamolio da mu pozajmim slusalice kako bi obavio telefonski razgovor, posle par minuta mi je vratio, ja sam ih odmah prikopcao za telefon i nastavio da slusam muziku.
Posto znamo da i u cerumen-u ima HIV virusa, ako je, da li je moguce dobiti ga na ovakvom primeru ?
Unapred zahvalan
da li možemo dobiti hiv preko cerumen-a (ušna mast)
Re: da li možemo dobiti hiv preko cerumen-a (ušna mast)
А ко је рекао да у церумену има вируса сиде?
Колико ми је познато церумен је одличан за уништавање вируса. Једна примена истог је када изађе грозница на усни. Намаже се церуменом и готово.
Колико ми је познато церумен је одличан за уништавање вируса. Једна примена истог је када изађе грозница на усни. Намаже се церуменом и готово.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Cerumen zapravo moze sadrzati virus i moze se preneti i na taj nacin, to je telesna tecnost tj. izluchevina kao i svaka druga ali su rizici od ovakvog prenosa virusa u promilima i jos plus cerumena treba jedno 5 kg (kao sto i pljuvacke treba mnogo da bi se virus preneo i naravno malo karikiram) i to da direktno deluje na vasu krv ili otvorenu ranu! Dakle nije cerumen kao cerumen zarazan nego u sluchaju da sadrzi tragove krvi i da je u kontaktu sa vasom krvlju ili otvorenom kozom...
Tako da ne zamajavajte se tripovanjem i izmisljanjem prenosa virusa nego koristite svoje slushalice i uvek samo svoje i ne pozajmljujte ih nikome i eto resenja!
Virus se ipak najcesce prenosi nezasticenim seksualnim odnosom i kao posledica intravenoznog konzumiranja droge ukoliko se igle i spricevi dele medju ljudima koji su zarazeni virusom humaneimunodeficijencije.
Tako da ne zamajavajte se tripovanjem i izmisljanjem prenosa virusa nego koristite svoje slushalice i uvek samo svoje i ne pozajmljujte ih nikome i eto resenja!
Virus se ipak najcesce prenosi nezasticenim seksualnim odnosom i kao posledica intravenoznog konzumiranja droge ukoliko se igle i spricevi dele medju ljudima koji su zarazeni virusom humaneimunodeficijencije.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
У сваком случају ФУЈ. Некоме позајмити своје слушалице, гаће, пиштаљку па и обућу, представља приличан хигијенски ризик.