Jedem a opet gubim kilograme
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Jedem a opet gubim kilograme
Ja nisam baš sigurna koliko mi vi ovde možete pomoći, ali hajd da probam.Imam 17 godina, bila sam preopterećena svojom težinom stalno iako nisam nikada bila debela.Januara ove godine imala sam 59kg i visoka sam bila 166cm, sada imam 51kg i brinem se mnogo.Pokušavam da jedem što više mogu ali kilogrami mi padaju.Da li postoji ikakav savet, šta da radim, znam da ovo nije normalno?Roditelji su mi dali 3 nedelje roka da se ugojim bar 3kg inače će me poslati na razgovor kod psihijatra.Stvarno ne želim to 

Re: Jedem a opet gubim kilograme
Зашто си била преоптерећа својом тежином?
Ne znam ni sama zaista..Samo znam da sam stalno stajala ispred ogledala i zagledala svoj stomak i govorila kako treba da smanjim sa hranom.Možda zato što je moja sestra stalno držala neke dijete, doduše ona jeste imala problema sa kilažom, pa sam pokupila što ne treba..
Ни психијатар није смак света.
Свакако можеш да почнеш поново да стојиш пред огледалом и говориш како треба да имаш 60kg. Мозак је чудо.
Ако будеш радила 200 (да, да, двеста) трбушњака дневно имаћеш савршен стомак.
Да ниси добила глисте или шта слично?
Некада је било боље. Тата те излупа по дупету и све у реду. Једеш ко бела лала. Данас су демократија и права детета на делу, па те шаљу код психијатра.
Свакако можеш да почнеш поново да стојиш пред огледалом и говориш како треба да имаш 60kg. Мозак је чудо.
Ако будеш радила 200 (да, да, двеста) трбушњака дневно имаћеш савршен стомак.
Да ниси добила глисте или шта слично?
Некада је било боље. Тата те излупа по дупету и све у реду. Једеш ко бела лала. Данас су демократија и права детета на делу, па те шаљу код психијатра.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mima, treba najpre isključiti mogućnost da zaista imaš neki fizički problem koji ti utiče na apetit. Npr. malokrvnost. Zato bi trebalo da odeš do lekara i eventualno uradiš neke analize.
Ako je fizički sve u redu onda bih ti preporučila da izbaciš 'junk' hranu tipa grickalica, gaziranih sokova i jedeš kuvanu hranu, voće i povrće, slatkiše samo umereno. Takođe bi bilo dobro da se baviš nekim sportom, osećaćeš se bolje u svom telu a i apetit će ti se regulisati. Ovo govorim iz iskustva. Pokušaj da se okružiš drugaricama koje su barem donekle zadovoljne sobom. Opterećenost kilažom je čest problem kod devojaka tvojih godina jer okolina svesno ili nesvesno vrši pritisak na vas da budete savršene ili vi nekako zaključite da morate biti savršene da bi vas neko voleo ili poštovao. A to niti je moguće niti je potrebno.
Ako je fizički sve u redu onda bih ti preporučila da izbaciš 'junk' hranu tipa grickalica, gaziranih sokova i jedeš kuvanu hranu, voće i povrće, slatkiše samo umereno. Takođe bi bilo dobro da se baviš nekim sportom, osećaćeš se bolje u svom telu a i apetit će ti se regulisati. Ovo govorim iz iskustva. Pokušaj da se okružiš drugaricama koje su barem donekle zadovoljne sobom. Opterećenost kilažom je čest problem kod devojaka tvojih godina jer okolina svesno ili nesvesno vrši pritisak na vas da budete savršene ili vi nekako zaključite da morate biti savršene da bi vas neko voleo ili poštovao. A to niti je moguće niti je potrebno.
А и савршеност је питање укуса и културе.
У Војводини код Лала лепо се каже: боље да љуља него да жуља.
Код неких других није тако.
Код неких малоумних најбоље је да смо као из логора - кост и кожа.
Генерално се зна: висина у сантиметрима минус 100 једнако килажа у килограмима. Ово је наравно оквирно, али ту је - плус минус десет кила.
У Војводини код Лала лепо се каже: боље да љуља него да жуља.
Код неких других није тако.
Код неких малоумних најбоље је да смо као из логора - кост и кожа.
Генерално се зна: висина у сантиметрима минус 100 једнако килажа у килограмима. Ово је наравно оквирно, али ту је - плус минус десет кила.