Da li devojke mogu koristi Whey protein i koji je najbolji ?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Dacaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2012 4:07 pm

Da li devojke mogu koristi Whey protein i koji je najbolji ?

Post od Dacaaa »

Skoro sam ponovo krenula u teretanu,pa bih imala jedno pitanje.. Ne znam da li da pocnem da koristim Whey protein .. ali da pocnem da ga koristim tek nakon mesec dana treninga... Zato sto vec koristim Belvit W ... Da li zene devojke mogu da koriste Whey i koji je najbolji,a da pritom ne naskodi zdravlju,posto ipak su zene slabije od muskaraca .. :D :P 8) :roll: ... Molim vas da mi date nek savet.. inace ja i drugarica treniramo vec tri i po meseca... ali u malim prekidimaa... :)
Filthy McNasty
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 22, 2012 1:16 am

Re: Da li devojke mogu koristi Whey protein i koji je najbolji ?

Post od Filthy McNasty »

Nema potrebe da uzimas bilo kakav whey protein jer su do te mere preradjeni da nicemu ne sluze, to je manje-vise mrtva hrana.

Odraslom ceoveku je dnevno potreno 1-1,5g proteina po kg telesne tezine , ovisno od toga cime se bavi , onaj koji sedi u kancelariji i ne mrda dupe ceo dan naravno nema potrebu za vise od 1g. Za zene je donja granica oko 0,8g ali ako vec treniras onda mozes ici na pomenutu gornju granicu.

Znaci ako imas recimo 55kg , dovoljno ti je oko 80g sto relativno lako mozes uneti preko hrane, jedno jaje ima oko 7g proteina na , meso 15-30g proteina na 100g (zavisi od vrste) , tvrdi sirevi idu cak i do 45% proteina mada je neki prosek 20-30%.
Gerovolk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 20, 2012 8:37 pm

Re: Da li devojke mogu koristi Whey protein i koji je najbolji ?

Post od Gerovolk »

Filthy McNasty napisao:Nema potrebe da uzimas bilo kakav whey protein jer su do te mere preradjeni da nicemu ne sluze, to je manje-vise mrtva hrana.

Odraslom ceoveku je dnevno potreno 1-1,5g proteina po kg telesne tezine , ovisno od toga cime se bavi , onaj koji sedi u kancelariji i ne mrda dupe ceo dan naravno nema potrebu za vise od 1g. Za zene je donja granica oko 0,8g ali ako vec treniras onda mozes ici na pomenutu gornju granicu.

Znaci ako imas recimo 55kg , dovoljno ti je oko 80g sto relativno lako mozes uneti preko hrane, jedno jaje ima oko 7g proteina na , meso 15-30g proteina na 100g (zavisi od vrste) , tvrdi sirevi idu cak i do 45% proteina mada je neki prosek 20-30%.
Koliko gluposti izrecene za whey protein.Nemojte da pricate lose o necemu ako niste informisani pravilno.
Odgovori