cistoskopija

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
jelena1999
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 12, 2007 4:05 pm

cistoskopija

Post od jelena1999 »

Zanima me gde se u Beogradu sve moze uraditi cistoskopija?
Hvala
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Re: cistoskopija

Post od melita keller »

Ja sam iz NS pa ne znam gde al sam želela da ti dam jedan mali savet pre nego što odeš na taj pregled popi neki jači anlgetik jer sam ja prošla užasno pošto to zaborave da napomenu.Sam pregled ne boli toliko, jako je neprijatan ali posle pregleda moraš isprazniti bešiku a mokraćni kanal ti je jako iziritiran i nenormano peče plakala sam kao histerično dete.Inače kažu da je bezbolan pregled???
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

obicno se lako podnosi pregled i nema nekih vecih tegoba, ali kod nekog moze da se desi da ipak bude malo vise neprijatan i bolan...
ElStupido
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 30, 2010 1:34 pm

Post od ElStupido »

Imam 25 godina i duže već muku mučim sa učestalim mokrenjem. Radio sam brojne pretrage u periodu od 3 godine. Prije 2 dana (ponedeljak) rađena mi je cistoskopija.

Dijagnoza: Urethroprostatitis chronica

U nalazu još piše: Sluznica uretre hipermična sa značajnom hipermijom kolikusa. Vrat mokraćne bešike izrazito podignut, sluznica mokraćne bešike urednog cistoskopskog izgleda.

Propisani lijekovi: Levofloksacin 500 mg 1x1, Omnic ocas 1x1

Higijensko dijetski režim, ali ne piše koliko se toga trebam pridržavati.
Šta uopšte smijem da jedem ne znam?

Već 3. dan imam tragove mokraće u krvi i evo danas me nenormalno stomak boli, mekana stolica išao sam u WC bar 10x od jutors, ali nisam jeo ništa osim štapića jutros.

Može li nekakvo tumačenje/savjet?

Hvala unaprijed
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

tragovi krvi su vezani za pregled, uzimaj dosta tecnosti, trebalo bi to da se brzo sredi...
sto se tice stolice to je verovatno uzrokovano antibiotikom, posto je jedno od poznatih nezeljenih dejstava na taj lek upravo problem sa stolicom...ako se to nastavlja treba prekinuti njegovo uzimanje, a preporucujem da omah pocnes da koristis probiotik...
Odgovori