Polomljen nos

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Mitra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 02, 2012 10:43 pm

Polomljen nos

Post od Mitra »

Pozdrav svima,

Pre neki dan sam povredio nos na kosarci, fraktura sa blagom deformacijom. Na pregledu specijalista je namestio nos, ali mi je rekao da je zbog oštećenja septuma, problema sa disanjem koje sam i imao ranije samo u manjoj meri bila preporučljiva operacija nosa.

E, sad me zanima da li je neko imao sličnu povredu nosa pa je morao da operiše i da li se operacija već slomljenog nosa razlikuje od one kada se radi operacija "zdravog" nosa zbog devijacije ili zbog estetske prirode? Pošto bih voleo da pored funkcionalnosti - septoplastika uradim i rinoplastiku.

Unapred hvala svima na odgovorima.
Mitra
Novi član
Novi član

Re: Polomljen nos

Post od Mitra »

Zar nema nikog da je lomio nos na sportu?
Bilo kakvo iskustvo ili savet bi mi jako pomoglo.
Mitra
Novi član
Novi član

Re: Polomljen nos

Post od Mitra »

Evo prošlo je više od dve nedelje, ali i dalje mi nije spao skroz otok sa nosa.

Recite mi da li je poželjno da operacija radi što pre pošto imam malih problema sa disanjem ili treba da se sačeka da to lepo zaraste i da se povuče skroz otok sa nosa kako bi mogao nesmetano da se operiše ili to nema nikakve veze?
Odgovori