Lose iskustvo sa decijom klinikom u Tirsovoj i sve pohvale

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
dubravkam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2012 3:48 pm

Lose iskustvo sa decijom klinikom u Tirsovoj i sve pohvale

Post od dubravkam »

Lose iskustvo sa decijom klinikom u Tirsovoj i sve pohvale Gak Narodni Front i Institutu za majku i dete

Moja cerka od 14 godina prilikom posete dedi van Beograda(selo kod Lebana) je dobila akutne bolove u desnom donjem delu stomaka.Istog momenta snaja je odvela dete u hitnu sluzbu u Leskovcu.Tamo je pregledana od strane hirurga i uradjena je labaratorija.Posto su leukociti bili 9.9 konstatovano je da nije jos za operaciju ali ako se bolovi pojacaju receno je da dovedu dete odmah.Istog trenutka ja sedam u auto i dovodim iste noci dete u Beograd.
Dete bledo dlanovi znojavi hladni,temperatura 37,5.Ne povraca,nema proliva samo bol lokalizovan donjoj desnoj strani stomaka,pojacava se pri hodu i pri lezanju.Odmah odlazimo u Tirsovu i upucuju nas u hitnu hirursku ambulantu u podrumu.
Ispred nas 20- toro dece.Sve se desava u ponedeljak ujutru.Strpljivo cekamo red i posle visesatnog cekanja prima nas hirurg.Nije me ocigledno pazljivo ni saslusao posto je u izvestaju(to sam konstatovala tek kod kuce jer onako izbezumljena od cekanja i vrucine i nespavanja ne procitah pazljivo odmah) napisao da je dete afebrilno da unazad 4h ima bolove!! I da je povracalo dva puta!!Ovlas je ispipao dete trazio labaratoriju ponovo koju smo cekali jos dodatnih sat vremena i kad smo napokon sve uradili, sad su leukociti bili oko 6 konstatovao da nije slepo crevo ,nego je najverovatnije nesto ginekoloski verovatno cista –jer sam ja rekla da devojcica jos nema ciklus on je rekao pa da nije normalno da jos nema i javite se ginekologu.Tirsova nema deciju ginekologiju.
Napolju 40 stepeni radni dan dete ima bolove jedva hoda .Zar nije ideja ako dete dovedes sa bolovima u deciju bolnicu da se utvrdi sta je stvarni uzrok bolova da se eventualno odradi neki ultrazvuk ili nesto slicno a ne da se prepusti roditelju da luta od ustanove do ustanove!
Sada je vec blizu 14 h I ja odvodim dete ne znajuci ni sama zasto u Narodni front-bilo mi je najlogicnije jer je najblize.
Sve pohvale sestri sa saltera koja je kad je cula o cemu se radi hitno reagovala, i iako ne rade sa decom zamolila da se dete pogleda na ultrazvuku.Imali smo srecu da je mojoj cerki ultrazvuk radio Prof. Djukic licno koji je detaljno pogledao dete i rekao da po njemu to jeste slepo crevo i da nema nista ginekoloski.Njegov ljudski pristup nikada necu zaboraviti .Rekao mi je uzmite taksi, idite na Institut za Majku i Dete,trazite dr Zorana Stankovica,ukoliko ga slucajno ne nadjete ili vas ne prime (Nisu dezurni Tirsova je vec je popodne a nemamo uput) vratite se kod mene ja cu licno da primim dete u bolnicu dok se ne utvrdi sta je!
U Institutu –ovo nikada nisam dozivela na stepenicama srecemo coveka koji krece kuci pita da li nas salje dr Djukic(on je vec telefonirao da cemo mi doci!)ja na ivici suza kazem jeste to smo mi!

Dr Stankovic predivan covek deciji ginekolog jos jednom gleda dete na ultrazvuku,kaze ona ima iritirano slepo crevo,verovatno da je jela semenke sto ona potvrdjuje u selu Kaze jos za njenu fizicku konstituciju –mrsava je i visoka, sva hrana poput semenki ,kokica i sl. je opasna jer moze da se zaglavi u slepom crevu i da napravi problem .Kaze da sledece tri nedelje pije puno tecnosti i jede iskljucivo kasastu hranu da bi izbegla operaciju i naravno ukoliko se nesto pogorsa da dodjemo smesta.
Sve pohvale ovim divnim ljudima pre svega,I velikim strucnjacima a jedan veliki minus Tirsovoj.
krst123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 26, 2012 10:04 pm

Re: Lose iskustvo sa decijom klinikom u Tirsovoj i sve pohvale

Post od krst123 »

Pozdrav....za desetak dana bicu u Tirsovoj sa detetom...Rado cu podeliti svoje iskustvo sa vama...
krst123
Novi član
Novi član

Post od krst123 »

Evo i mene direktno iz Tirsove,urolosko odeljenje...Sta da kazem,jad i beda,odeljenje je kompletno sredjeno i sve je uredno...doktori i sestre su katastrofa...a tek cistacice one su vaznije od doktora.UZAAAAASSSSS......Ja sam iz unutrasnjosti Srbije i mogu slobodno da kazem da smo mi za njih gospoda,osnovnu kulturu nemaju,tretiraju roditelje kao stoku,kada ih pitate za bilo sta nikada ne dobijete odovor samo prodju pored vas kao da nepostojite.Za bebu nisam dobila kasicu a ni mleko,kada sam trazila mleko da bebi spremim plazmu sestre su me prezrele kao da trazim milion evra JADNICE...SRAMOTA ZA SRBIJU I GRAD BEOGRAD...a tek glavna sestra,ona je prica za sebe...nesmes da je pogledas.Pa nismo mi tamo sto volimo nego sto moramo,tu smo zbog svoje bolesne dece,neznas kako se zoves a moras da gledas i trpis te AZDAJE.Jedna majka je zbog njih dobila nervni slom,lezala je dva dana sa sinom,poveli su dete na operaciju a majci niko nista ne govori,zena nezna sta se desava.A kada je pocela da preti nacelnikom i televizijom,onda je dobila sve odgovore,tada je dosla i glavna sestra i doktor da joj sve lepo objasne.SVAKA CAST BOLNICAMA U KRALJEVU,KRAGUJEVCU,NOVOM PAZARU...Moju bebu su pustili iz bolnice sa visokom temperaturom jer su oni zavrsili sa nama,tako kaze glavna sestra...Tu noc sam vodila dete za inekciju da nebi dobilo fras,normalno PRIVATNA KLINIKA.Na takvim mestima treba da rade ljudi koji vole decu i svoj posao.Toliko..to vas ceka u Tirsovoj...jadna ona deca...
krst123
Novi član
Novi član

Post od krst123 »

Evo i mene direktno iz Tirsove,urolosko odeljenje...Sta da kazem,jad i beda,odeljenje je kompletno sredjeno i sve je uredno...doktori i sestre su katastrofa...a tek cistacice one su vaznije od doktora.UZAAAAASSSSS......Ja sam iz unutrasnjosti Srbije i mogu slobodno da kazem da smo mi za njih gospoda,osnovnu kulturu nemaju,tretiraju roditelje kao stoku,kada ih pitate za bilo sta nikada ne dobijete odovor samo prodju pored vas kao da nepostojite.Za bebu nisam dobila kasicu a ni mleko,kada sam trazila mleko da bebi spremim plazmu sestre su me prezrele kao da trazim milion evra JADNICE...SRAMOTA ZA SRBIJU I GRAD BEOGRAD...a tek glavna sestra,ona je prica za sebe...nesmes da je pogledas.Pa nismo mi tamo sto volimo nego sto moramo,tu smo zbog svoje bolesne dece,neznas kako se zoves a moras da gledas i trpis te AZDAJE.Jedna majka je zbog njih dobila nervni slom,lezala je dva dana sa sinom,poveli su dete na operaciju a majci niko nista ne govori,zena nezna sta se desava.A kada je pocela da preti nacelnikom i televizijom,onda je dobila sve odgovore,tada je dosla i glavna sestra i doktor da joj sve lepo objasne.SVAKA CAST BOLNICAMA U KRALJEVU,KRAGUJEVCU,NOVOM PAZARU...Moju bebu su pustili iz bolnice sa visokom temperaturom jer su oni zavrsili sa nama,tako kaze glavna sestra...Tu noc sam vodila dete za inekciju da nebi dobilo fras,normalno PRIVATNA KLINIKA.Na takvim mestima treba da rade ljudi koji vole decu i svoj posao.Toliko..to vas ceka u Tirsovoj...jadna ona deca...
Odgovori