Prelom ruke

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Bilo bi logicno da su posle nosenja gipsa napravili kontrolni snimak da vide kakvo je stanje na mestu preloma, tj. da li je zarastao.
dugy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 12, 2012 1:49 pm

Re: Prelom ruke

Post od dugy »

dobar dan
dozivio sam udarac loptom u nogometu prije 3 mjeseca i neki dan sam otisao doktoru poslali su me na rendgen i rekli da imam prelom skafoidne kosti

nadalje doktori su mi dali podjeljeno misljene tj. specijalist kaze da ce ovako ostat do kraja zivota te me uputio da uzmem ortozu ili steznjak (kao neku utjehu) koji obuhvaca zglob i palac dok se fizioterapeut ne slaze te me zeli poslat drugom ortopedu kako bi mi imobilizirao ruku te kaze da moraju proc jos 3 mjeseca prije nego sto bi otpisali moje sanse za oporavak.
Dakle volio bi znat da li imam jos neke sanse i stavljam gips na ruku ili da se pocnem privikavat na bol? hvala unaprijed

Slika

Slika
Skafoid123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 10:06 pm

Re: Prelom ruke

Post od Skafoid123 »

Pre 2 meseca polomio sam skafoidnu kost.Istog dana ruka mi je amputirana i ovo je dakle vec 2. mesec da nosim gips.95. sam godiste.Zanima me kolike su sanse da kost zaraste,da li terapije strujom pomazu zarastanju kosti posto vec 20 dana idem na tu terapiju i da li mladost utice na brzinu zarastanja,prosecno vreme zarastanja je dakle oko 3 meseca a posle toga se pribegava operaciji.Naime doktorka na banjici Agnica Petkovic koja me je pregledala konstatovala je da su svi njeni pacijenti koji su lomili ovu kost prosli dobro,kost im je zarasla.Pisem ovo zato sto sam danas posle popodnevne dremke posle podizanja ruke osetio mali bol na tom mestu,da li je to uobicajno i da li to znaci da od zaratanj nema nista>?
Odgovori