Zapuseno uho
Zapuseno uho
Pozdrav svima,bio sam prehladjen 3-4 dana cureo mi je nos,polako je pocelo da prestaje,ali u jednom trenutku dok sam tresao nos,osetio sam nesto cudno u uhu,kao kad padne pritisak,i odjednom mi se zapusilo ,praceno malim bolom,posle nekih 2 min. prestalo je ali sam osetio neko tupkanje,koje je bilo istog trajanja,moze li mi neko reci jel sve u redu,i sta da radim. Hvala unapred 

- drdusan
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
- Kontakt:
Re: Zapuseno uho
Zapuseno uvo je u vasem slucaju rezultat prehlade i jakog duvanja nosa.
Kod prehlade se usled otoka sluznice nosa i Eustahijeve trube, kao i nakupljanja sekreta u nosnim hodnicima, a i samoj Eustahijevoj trubi, srednje uvo slabije ventilira, tj. vazduh teze prolazi do supljine srednjeg uva.
Kapi za nos bi mogle da pomognu. Takodje ispiranje nosa slanim rastvorom kao sto je Physiomer hypertonic.
Ako se uvo u roku od nekoliko dana ne otpusi obavezno se javite na orl pregled.
Kod prehlade se usled otoka sluznice nosa i Eustahijeve trube, kao i nakupljanja sekreta u nosnim hodnicima, a i samoj Eustahijevoj trubi, srednje uvo slabije ventilira, tj. vazduh teze prolazi do supljine srednjeg uva.
Kapi za nos bi mogle da pomognu. Takodje ispiranje nosa slanim rastvorom kao sto je Physiomer hypertonic.
Ako se uvo u roku od nekoliko dana ne otpusi obavezno se javite na orl pregled.
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 09, 2012 10:19 am
Re: Zapuseno uho
Meni su usi zapusene vec godinu dana... posle jedne prehlade, tako je ostalo. Isla sam na sve preglede kod ORL u Zemunsku bolnicu, test sluha, timpanometrija, audiometrija... Jedino je poznato da imam devijaciju leve nozdrve zbog koje nekad skoro i da ne mogu da disem na levu nozdrvu. Receno mi je da je jedini lek operacija nosa i da ce se onda stanje sa usima promeniti. Da li je to istina i da li ipak moze da se uradi jos nesto? Hvala