Pozdrav. Iskreno, ne znam da li jos neko ima problem kao i ja, zato nisam pisao na nekoj drugoj temi jer bih da opisem moj problem pa da mi neko konkretno odgovori za moj slucaj.
E ovako, da sto blize opisem simptome...imam 26 godina, visok sam 174 i imam 84kg...pre 12 godina sam imao udes i lomio sam butnu kost na levoj nozi i posledica toga je da mi je desna noga jaca nego leva.
Vec skoro 2 meseca imam konstantan bol u zadnjem delu desnog kuka i u donjem delu ledja.
Imam osecaj da mi je desna strana uvek zgrcena.
Kad setam makar 10-15 minuta, veliki mi je problem da se sagnem ili nagnem na bilo koju stranu sem na desnu stranu (kad se bocno nagnem na desno onda me ne boli).
Kad setam i kad se oslonim na desnu nogu imam osecaj da svakim korakom sve vise nabijam to nesto i sve me vise boli.
Boli me takodje i kad dublje udahnem a najvise me boli kad lezim na stomaku ili kad potpuno ispravim nogu.
Masaza kod fizioterapeuta mi je pomogla ali kratkorocno.
Ako neko moze da me posavetuje sta bi to moglo da bude i kojim nacinom bi mogao da otklonim taj bol.
Probao sam da krenem u setnju pa posle na trcanje da malo ojacam ledja ali je bol sve jaci i jaci.
Hvala unapred.
Bol u zadnjem delu kuka?
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: Bol u zadnjem delu kuka?
Ukoliko rehabiltacioni tretman posle preloma nije zavrsen korekcijom hoda,desava se da organizam nesvesno prebaci oslonac na nogu koja nije povredjivana da bi postedeo onu koja jeste.
Otprilike godinu dve posle povrede u ovakvim situacijama javljaju se simptomi preopterecenosti i prvo se javlja bol u krstima ili duz noge sto govori u prilog iritaciji isijadicnog nerva.
Prema tome nadjite fizioterapeuta(dobrog) koji ce da vam uradi posturalnu korekciju i korekciju hoda i da vas Bog vidi...
(Feldenkrais,korekcija hoda,proprioceptivni trening i agensi protiv bolova,moj su predlog)
Otprilike godinu dve posle povrede u ovakvim situacijama javljaju se simptomi preopterecenosti i prvo se javlja bol u krstima ili duz noge sto govori u prilog iritaciji isijadicnog nerva.
Prema tome nadjite fizioterapeuta(dobrog) koji ce da vam uradi posturalnu korekciju i korekciju hoda i da vas Bog vidi...
(Feldenkrais,korekcija hoda,proprioceptivni trening i agensi protiv bolova,moj su predlog)