Prelom IV prsta leve sake i Enhondralna cista

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Broken bone
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2012 5:03 pm

Prelom IV prsta leve sake i Enhondralna cista

Post od Broken bone »

Dobar dan!
Molim vas za misljenje i savet.

Povreda je nastala pri padu 08.08.2012,istog dana sam pregledana u UC KCV postavljena Dg:Fractura phalangae proximalis digiti IV sin.a.d.I Postavljena je troprsna longeta IV prst,uradjen je RTG i nalaz ortopeda-uocava se Enhondralna cista na proksimalnoj falangi IV prsta.

Imobilizacija ex 21.09.2012-upucena na fizikalnu th (Th kiromasaza III,IV i V prst leve sake NX,pa nastavak fizikalne th lasero th/2cm 2 tacke za IV prst)
Posle terapija,aktivni pokreti u DIP zglobu IV prsta leve sake neizvodivi,pesnic se nepotpuno formira/zaostaje IV prst.

30.10.2012 upucuju me kod plasticnog hirurga radi pregleda.Njegov nalaz je isti,nepokretljivost u DIP zglobu i i nastavak fizikalne terapije (ultrazvucno nanosenje Thiomucase gela).Kontrola za 3 nedelje.
Gotova je i ta terapija.

A moja pokretljivost u DIP zglobu je ista..Bol se javlja celom duzinom prsta i na mestu gde je cista,cak su i kapilari dosta izrazeni.
Interesuje me vase misljenje sta to moze biti sto mi ne dozvoljava da savijam prst u potpunosti?
A da operacija ciste bi trebala da se uradi i interesuje me vas savet u vezi toga,sam proces zahvata i oporavka?

Unapred zahvalana
Odgovori