Nov sam na forumu ali sam citao dosta o ovom problemu pa evo da podelim moje iskustvo i nadam se da pomognem sebi i ostalima...
Imam 25 godina i poslednjih 7 godina imam problem sa bubuljicama po glavi i licu. Koza glave mi je masna a kosa mi je ravna i ostra. Bubuljice se javljaju, jako crvenilo i svrab. Resio sam da odem kod dermatologa pre dve godine da konacno resim taj problem. Posle dve godine lecenja sam se vratio na pocetak :///
Dakle, koristio sam kombinaciju losiona i antibiotika (klindamicin i eritromicin losioni i amracin antibiotik od 500mg), koza mi se totalno ocisti, ali cim prestanem sa terapijom krece pakao. U roku od nedelju-dve bubuljice se vrate iako ne cackam kosu kada me svrbi i slicno.. Pored tih losiona i antibiotika dermatolog mi je rekao da problem lica resim tako sto cu da se umivam sa toplom vodom i rukavicom sa "Seba Med - clear face" sapunom dva puta dnevno a nakon umivanja da namazem losion koji trenutno koristim i na kozi glave. Rezultat je isti, cim mi doktor ukine antibiotike i prepise nesto drugo, opet se vracam na staro. Jako sam depresivan zbog toga, bukvalno nekada ne mogu da spavam. Cesto se desavalo da mi izadju i jako bolne podkozne bubuljice i da ne mogu da spavam na toj strani lica ili glave. Celo i nos mi se jako maste, a deo lica gde mi raste brada ume da bude u totalnom haosu! Kada se obrijem upali mi se pola lica i dosta dlaka koje rastu se pretvore u bubuljice pune gnoja. Godinama se ne brijem klasicno vec skracujem bradu sa trimerom, na taj nacin sam delimicno smanjio broj upaljenih dlaka... Ne znam vise sta da radim, unistio sam zeludac sa antibioticima a to je jedina stvar koja mi je davala rezultate. Pio sam ih mesecima, koza mi se skroz procisti, ne bude vise masna i izgube se mitiseri, ali posle toga sve po starom :////
Inace sam iz Panceva a isao sam u Beograd kod najstarijeg dermatologa u gradu i jedino sto sam uspeo da izgubim jeste vreme i novac.
Da li se neko ovde uspesno izlecio od ovoga i kako? Molim vas pomozite mi!
hvala unapred
Bubuljice po glavi i licu - POMOC!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Bubuljice po glavi i licu - POMOC!
Najstarije ne znaci i najbolje,bar u medicini.
No dermatolozi su nam definitivno jako losi.
Poglavina jeste malo nezgodna za lokalnu terapiju,ali za lice je svakako trebalo da se prepise nesto.
Za gnojanice pogotovu posle brijanja benzoil peroksid je dosta dobar.Preparat se zove acnefug oxid wash.
Medjutim ono sto ti opisujes meni deluje malo ozibiljnije i mislim da zahteva ozibiljniju terapiju.
Tolika masnoca i otekli cvorici cesto su znak da mozda treba razmisliti o roakutanu.
Ja ti toplo preporucujem da odes na VMA kod recimo Lidije Sekulovic ili Zorice Hajlzer.
Ili privatno kod pomenutih lekara.Potpuno je svejedno,kako je tebi zgodnije.
Od privatnika je odlicna i Slavica Djurisic-Dermatim.
Ovo su lekari koji su mnogima na ovom forumu,medju njima i meni,puno pomogli i resili nam probleme.
No dermatolozi su nam definitivno jako losi.
Poglavina jeste malo nezgodna za lokalnu terapiju,ali za lice je svakako trebalo da se prepise nesto.
Za gnojanice pogotovu posle brijanja benzoil peroksid je dosta dobar.Preparat se zove acnefug oxid wash.
Medjutim ono sto ti opisujes meni deluje malo ozibiljnije i mislim da zahteva ozibiljniju terapiju.
Tolika masnoca i otekli cvorici cesto su znak da mozda treba razmisliti o roakutanu.
Ja ti toplo preporucujem da odes na VMA kod recimo Lidije Sekulovic ili Zorice Hajlzer.
Ili privatno kod pomenutih lekara.Potpuno je svejedno,kako je tebi zgodnije.
Od privatnika je odlicna i Slavica Djurisic-Dermatim.
Ovo su lekari koji su mnogima na ovom forumu,medju njima i meni,puno pomogli i resili nam probleme.
Zaboravio sam da pomenem da slican problem imam i sa gornjim delom ledja, ramenima i nadlakticama.. Mislio sam da je problem u tome sto sam stalno cackao, ali nije. Povukle su se nakon antibiotske terapije ali nakon ukidanja antibiotika izadje mi po koja iako ih ne diram...
Da li mi za VMA treba uput i kako se zakazuje posto nikada tamo nisam bio?
Hvala na informacijama
Da li mi za VMA treba uput i kako se zakazuje posto nikada tamo nisam bio?
Hvala na informacijama
Mozes zakazati bez upita i pregled se tada placa.Nisam siguran za cenu,ali cini mi se da je nesto oko 2000.
Za uputom je svakako besplatan,ako mozes da ga dobijes.
Najbolje da na sajtu Vma nadjes telefon i sve proveris ili ce ti neko ko je bio detaljnije objasniti proceduru.
Za uputom je svakako besplatan,ako mozes da ga dobijes.
Najbolje da na sajtu Vma nadjes telefon i sve proveris ili ce ti neko ko je bio detaljnije objasniti proceduru.
Bojane nadam se da si do sada uspio da rijesis problem koji te je mucio. Zelio bih da te posavjetujem da potrazis nekog vrhunskog doktora koji ce se ljudski potruditi da ti pomogne. Mene muce akne po glavi i one mi stvaraju trenutacne pecate, od antibiotika je slaba vajda i sam vidis, vjerujem da bi roacutan uspio da rijesi problem koji imas.