Pre 10 godina imao sam pad,i slomio sam drugi vratni prsljen C2 (ako se ne varam) . Lecio sam se na Banjici i rekli su mi da je relativno sve sraslo dobro,do duse malcice ukrivo,ali po njima zadovoljavajuce. Prvih sigurno 6-7 godina nisam imao malte ne nikakve tegobe,medjutim kako vreme prolazi imam osecaj da je sve gore. Nisam bio na kontroli sigurno 3-4 godine,tad kad sam bio rekli su da je sve ok.
Medjutim kako sam vec rekao poslednje vreme sve cesce osecam bol u vratu,tacno u predelu tog prsljena. Osecam kao neki pritisak,mozda malo i ukocenost. Plasim se da se stanje nije nesto pogorsalo,dal je i moguce posle toliko vremena?
Ili je normalno s godinama da imam te tegobe (tek mi je 24) .
Da napomenem samo da letos,klinac mi je jedan na moru pao na glavu dok je "pravio piramidu" i tad me malo "zignulo" osecao sam ukocenost taj ceo dan i sutradan,posle toga me popustilo i sve bilo kao pre.
Slomljen vratni prsljen
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: Slomljen vratni prsljen
Ne pominjete da li ste vezbali tokom ovih godina ili ste pustaili da vam svakodnevne aktivnosti diktiraju polozaj vrata i kvalitet mekih tkiva.
S obzirom na epizodu na moru savet je da vas pogleda ortoped ili fizijatar i krenite odmah na rehabilitacioni tretman tj strucno vodjene vezbe ,a ne u teretani ili nekoj fitness varijanti jer ako je prelom bio na mestu gde ste rekli C2 ,jeftini ste prosli!
S obzirom na epizodu na moru savet je da vas pogleda ortoped ili fizijatar i krenite odmah na rehabilitacioni tretman tj strucno vodjene vezbe ,a ne u teretani ili nekoj fitness varijanti jer ako je prelom bio na mestu gde ste rekli C2 ,jeftini ste prosli!
Vezbe sam radio nesto malo posle prelemo,godinu dana najvise. A poslednjih 5 godina sam isao u teretanu ali ne nesto preterano ozbiljno.
S obzirom na ne strucnost doktora iz Va koji su mi dali dijagnozu "uvrnuce vrstnog misica" i sa slomljenim prsljenom sam radio fizikalne vezbe tacno mesec dana,svestan sam da sam kako kazete jeftino prosao...
S obzirom na ne strucnost doktora iz Va koji su mi dali dijagnozu "uvrnuce vrstnog misica" i sa slomljenim prsljenom sam radio fizikalne vezbe tacno mesec dana,svestan sam da sam kako kazete jeftino prosao...
Ima li jos neko neki savet mozda?
Evo sad citam papir koji sam dobio sa poslednje kontrole 2008 godine.
Dijagnoza mi je bila
Luxatio vertebrae C1,C2
Fractura dens epistrophet
Dijagnoza mi je bila
Luxatio vertebrae C1,C2
Fractura dens epistrophet
Bas ste azurni nema sta...
Sta ovde nije jasno?Ako nemate mogucnosti da to obavite u Va dodjite u Bg i to je to....terapeut napisao:Ne pominjete da li ste vezbali tokom ovih godina ili ste pustaili da vam svakodnevne aktivnosti diktiraju polozaj vrata i kvalitet mekih tkiva.
Bio sam kod fizijatra,on me poslao kod ortopeda,a ortoped na Magnetna Rezonanca....Upravo se odatle i vracam. Doktor koji je trenutno ocitao snimak MR kaze da se na snimku vidi neka cista izmedju C1 i C2 prsljena.... Gledajuci po izvastajima sa predhodne MR takodje se pominje neka "arahnoidalna cista" . Sad me interesuje moze li mi neko recui sta je to u stvari,koliko je ozbiljno ? mislim kad se procita cista,bar ja pomislim uvek na nesto najgore....
Evo postavicu i u vidu slike izvestaj sa predhodne MR pa ako neko od strucnih lica moze da mi malo razjasni.
http://postimage.org/image/e5dj2ebmv/
Evo postavicu i u vidu slike izvestaj sa predhodne MR pa ako neko od strucnih lica moze da mi malo razjasni.
http://postimage.org/image/e5dj2ebmv/
Neko????