Pre dve i po nedelje sam osetio crvenilo na glaviću penisa. Onda je počeo svrab, ne prejak, ali ipak neprijatan.
Inače sam dijabetičar, tip 2 i zbog nekog neprestanog stresa kome sam izložen već mesecima dnevni nivoi šećere mi ponekad skaču i do 10-12.
Onda sam se posle tri-četiri dana neuspešne teraparije kremama enbecin i daktanol, sprejem otkaniseptom i tripostotnim rastvorom borne kiseline (sve to po savetu interniste-prijatelja) javio dermatologu u privatnu kliniku. Tu mi je utvrđena dijagonza "dermatitis e contactu", počeo sam da pijem antibiotike (panclav i diflucan), tablete aciklovir i da mažem kremu sanaderm. Međutima, ta krema bi me jako pekla, mada sam dva puta pokušao da je koristim. Onda mi je doktorica sugerisala da mažem elocom.
Posle dva dana sam bio na kontroli, otok i crvenilo su se smanjili, rekli su mi da nastavim sa antibioticima i (kombinovano) elocomom i kremom cicaplast baume b5.
Međutim, od tada (devet dana kasnije) otok i crvenilo se ne smanjuju značajno! Nestanu sa jednog, pa se pojave na drugom delu glavića. Da budem precizan, to je na onom delu gde glavić prelazi u kožicu i to sa gornjeg dela penisa.
Imate li neki savet? Da li da se opet javim u istu kliniku?
Hvala unapred!
Dermatitis e contactu - pomoc!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai