Oporavak nakon distorzije skocnog zgloba

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
bojana lilic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 12, 2012 1:00 am

Oporavak nakon distorzije skocnog zgloba

Post od bojana lilic »

Pre tri meseca,povredila sam skocni zglob.Dijadnoza je bila delimicno kidanje ligamenata.Nakon dve nedelje nosenja longete i jos dve nedelje sa fiksacionim zavojem,krenula sam sa fizikalnom terapijom od tri nedelje( razne struje i magnet) Tu je lecenje zavrseno!Od tada je proslo mesec dana,imam jos uvek otok i bolove pri nekim pokretima.Noga mi je nekako ukocena,da li je to normalno?Da li mozda treba da idem na neku masazu?
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: Oporavak nakon distorzije skocnog zgloba

Post od terapeut »

Vezbe?Mobilizacija?Da li redovno vezbate,program vezbi za stabilizaciju i jacanje kolena?Limfna drenaza za otok ,da li je to odradjeno?Da li su vam radili mobilizaciju da se vrati obim pokreta u kolenu?
bojana lilic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 12, 2012 1:00 am

Post od bojana lilic »

terapeut napisao:Vezbe?Mobilizacija?Da li redovno vezbate,program vezbi za stabilizaciju i jacanje kolena?Limfna drenaza za otok ,da li je to odradjeno?Da li su vam radili mobilizaciju da se vrati obim pokreta u kolenu?
U pitanju je skocni zglob,i da radim vezbe hodanja na petama i prstima i prilikom njih osetim bol.Kada hodam vise od 10-15 min,noga mi se ukoci i maltene pocnem da je vucem..Molim vas odgovorite mi koliko ovo stanje moze da traje?Kome treba da se obratim za mobilizaciju,fizioterapeutu?
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Da fizioterapeutu,ali proverite da li je sertifikovan tj da li ima odgovarajucu edukaciju.Ako ste iz Bg-a lako cete naci nekog . Mene vise brine sto vam se noga ukoci posle 15 min hoda,a to ukazuje da se otok povecava pri hodu tako da je vama negde potrebnija limfna drenaza i evakuacija otoka.I ovo vam moze uraditi fizioterapeut ali opet vodite racuna da li je edukovan jer ..
http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.304 ... rene-tromb

Pozdrav
Odgovori