distozija skocnog zgloba

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
bojana lilic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 12, 2012 1:00 am

distozija skocnog zgloba

Post od bojana lilic »

Povredila sam pre dva meseca desni skocni zglob,javila se ortopedu,uradila rengenski snimak i doktor je konstatovao distorziju i delimicno pokidane ligamente.Stavljena mi je longeta i kontrola za nedelju dana. Na kontroli,doktor nije primetio poboljsanje,i produzio jos jednu nedelju..Longeta je nekako labava,pa je novim zavojem zategao.Tada se je ona prilikom zatezanja pomerila,imala sam jake bolove i osecaj da noga unutra gori.Na sledecoj kontroli,skinuta mi je longeta i stavljen fiksacioni zavoj,i kontrola za dve nedelje.Bolovi i tokom cele te nedelje su bili jaki,mnogo jaci nego kad se povreda dogodila.Nakon cetvrte nedelje,skinut je zavoj. Javlja se otok mnogo veci nego kad se povreda dogodila,ali nema podliva.Kad stanem na nogu imam osecaj da zgob propada.Posle tri nedelje fizikalne terapije ( magnet,diodinamika,elektoforeza,intrferenta i bioptron lampa) Doktor kaze,to je to..Ja i dalje imam otoke,doduse manji su,bolove pri pokretu i osecaj nestabilnosti.Mozda je zaista sada samo potrebno strpljenja,ali ono sto mene brine.. Da li gips vrsio pritisak na ostecene ligamente posto su bolovi bili jaki i pogorsao stanje,Po zavrsetku lecenja nije uradjen ponovni snimak.
igor_70
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 10, 2012 9:54 pm

Re: distozija skocnog zgloba

Post od igor_70 »

Slično se i meni dogodilo.
http://www.doktor.rs/forum/ortopedija/r ... 46100.html
Mislim da nam sleduje: Brostrom-Gould Ankle Reconstruction
igor_70
Novi član
Novi član

Post od igor_70 »

igor_70
Novi član
Novi član

Post od igor_70 »

Dali možete dijagnozu da prepišete?
Dragan1977
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 11, 2012 9:10 pm

Post od Dragan1977 »

Uganuce skocnog zgloba sam imao dva puta, na srecu ni jednom nisam isao kod doktora. Oni odmah stave gips cak i da ne snime. Sportista sam, prvi put sam imao problema sa kicmom kada sam cuo od druga iz kluba za Zeljka koji namesta zglobove, kosti... Bio sam nepoverljiv, ali me je drug ubedio da me vodi kod njega, namestio mi je kicnu(ukocio sam se). Posle sam sam isao kada sam uganuo nogu, nije mi ni na paet padalo da idem kod doktora. :) Neverovatno kako mi je namestio skocni zglob, odmah sam hodao, ni sam nisam verovao. Covek je skroz ok. predlazem vam da se javite pa odlucite sami... Srecno :) Njegov broj je 0646647200 Zeljko
Odgovori