spondylosis, scoliosis, coxarthrosis

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
mmaca03
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 31, 2012 6:59 pm

spondylosis, scoliosis, coxarthrosis

Post od mmaca03 »

Imam 35 godina i za dvadeset dana sam se dva puta "ukocila", pri najbanalnijem savijanju.

Uradjen mi je snimak kicme:

Ro grafija L i LS kicme u dva pravca
Ro grafija karlice AP polozaj
Nalaz i misljenje: RTG pregled vertebrae lumbosacralis: Spondylosis, Scoliosis
RTG karlice: coxarthrosis lat.sin.incip.
Dijagnoza: Spondylosis M47

Molila bih za objasnjenje, uputstvo, savet.....
Mislim da sam isuvise mlada za neko ozbiljno oboljenje ili sta vec moze proizaci iz ovoga.

(imam snimak kicme i karlice na CD-u ali ne znam kako da prebacim u kompjuter ili ovde)

hvala :)
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: spondylosis, scoliosis, coxarthrosis

Post od terapeut »

Da li je skolioza stara dijagnoza ili je sad nadjena u sklopu cele klinicke slike?
mmaca03
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 31, 2012 6:59 pm

Re: spondylosis, scoliosis, coxarthrosis

Post od mmaca03 »

Nikada ranije nisam snimala kicmu, niti sam imala preglede kod ortopeda ili fizijatra vezane za kicmu . Imam ravne tabane od malena i imala sam pre 12-13 godina povredu skocnog zgloba (koliko se secam bilo je iscasenje i povreda ligamenata - gips "cizma" 21 dan). Pre dve i po godine, na snimku pluca se videlo iscasenje kljucne kosti, starije, ali nije preduzeta nikakva mera, samo konstatacija. Prosle i pretprosle godine sam imala ukljestenje nerva i od terapije sam imala Diklofen duo.
Odgovori