Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Poštovani,
Nadam se da nisam prekršila pravila formua otvarajući novu temu ali nisam mogla da nadjem slicnu. Moja mama ima problema sa kalcifikatima na petama koji su sada zahvatili i ahilovu tetivu i jako je bole noge tokom hodanja a i ovako. Išla je na fizikalnu terapiju, laser i neke kupke ali je to samo imalo trenutni efekat. Imate li bilo kakav savet kako bi mogla trajno da resi ovaj problem? Znam za posebne vazdušaste uloške za obuću, ali nista drugo nisam uspela da pronadjem kao rešenje niti su lekari imali bilo kakav drugi predlog osim fizikalne terapije. Zanima me još šta mislite o ESWT- Zvučni šok talasima za razbijanje kalcifikata, da li je ta metoda efikasna? Unapred mnogo hvala!