Povrda ligamenata skocnog zgloba

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Milenko Krajcinovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 21, 2012 1:00 am

Povrda ligamenata skocnog zgloba

Post od Milenko Krajcinovic »

Povredio sam se na fudbalskoj utakmici tako sto sam stao u rupu i dobio udaran sa strane u tu stajnu nogu.Posle uarca sam osetio jak bol i vrtelo mi se u glavi. Otisao sam kod ortoped i on mi je rekao da su mi istegnuti ligmenti u skocnom zglobo i da je to povreda izmedju 1 i 2 stepena. Stavio mi je longetu i rekao da se sto manje oslanjam na nogu.. Rekao mi je ad dodjem na kontrolu za 7 dana i da ce tad skinuti longetu i ako budem imao bolove da ce raditi neku operaciju.
Da li je to sve uredu??
Hvala unapre
bojana lilic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 12, 2012 1:00 am

Re: Povrda ligamenata skocnog zgloba

Post od bojana lilic »

Milenko Krajcinovic napisao:Povredio sam se na fudbalskoj utakmici tako sto sam stao u rupu i dobio udaran sa strane u tu stajnu nogu.Posle uarca sam osetio jak bol i vrtelo mi se u glavi. Otisao sam kod ortoped i on mi je rekao da su mi istegnuti ligmenti u skocnom zglobo i da je to povreda izmedju 1 i 2 stepena. Stavio mi je longetu i rekao da se sto manje oslanjam na nogu.. Rekao mi je ad dodjem na kontrolu za 7 dana i da ce tad skinuti longetu i ako budem imao bolove da ce raditi neku operaciju.
Da li je to sve uredu??
Hvala unapre
Nemoj zuriti sa operacijom,moj ti je savet da da konsultijes jos nekog optopeda.I sam imala distorziju 2 stepena.Nosila sam i ja longetu,na prvoj kontroli posle nedelju dana nije bilo poboljsanja,poduzeno je jos nedelju dana..bolovi su mi cak bili i jaci,posle mi je stavljen fiksacioni zavoj na dve nedelje i hvala bogu sve je proslo ok.Posle fiziklane terapije i bolovi nestaju :D sada jedino mucim muku sa otokom..
Odgovori