Kako posle gipsa!!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Tamaris80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 01, 2012 6:26 pm

Kako posle gipsa!!

Post od Tamaris80 »

Pozdrav svima,gledala sam i pretraživala ali nailazila sam na slične teme ali ništa konkretno.
Moj problem je taj,vidi se i u naslovu, kako teku stvari posle skidanja gipsa?!!
Uganula sam skočni zglob i doktor mi je rekao da nosim gips mesec dana, jer ipak sam i malo krupna i ako želim da to bude kako treba posle preporučio mi je toliko dugo vremenski da ga nosim...imam da ga nosim još deset dana.
Zanima me kako i šta se dešava posle toga?
Da li se noga brzo vraća u normalu i koliko je vremenski potrebno da se na toj nozi stoji kao i pre, da li ću imati posledica i kasnije.
Inače skočni zglob sam baš,baš uvrnula da je to bilo strašno..
Sada se osećam dobro ali sve to me brine jer sam malo krupnija i teška i volela bih kada bi mi pisali ljudi koji su imali slična iskustva..znači uganuli skočni zglob i dugo bili u gipsu.
Izvinjavam se ako ima slične teme i ako ovo i nije tako neki problem baš i da mogu da sve to pitam i doktora ali eto,nestrpljiva sam i zanima me to sve ranije da znam.

Hvala
Tamaris80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 01, 2012 6:26 pm

Re: Kako posle gipsa!!

Post od Tamaris80 »

Opet ja! Skinula sam gips i noga mi i nije loša,otekla je i nema bolova ali pri hodu otiče i oseća se pritisak na zglob.
Doktor mi nista nije rekao ni dao u slučaju bolova ili otoka.. ne idem na nikakvu rehabilitaciju..rekao je sve će postepeno ..
Hodam ali usporeno jer mi nije ništa razrađeno i normalno posle mesec dana u gipsu . I to je to,pošto vidim da dosta čitate a niko ne odgovara ...pozdrav,mozda ovo nekome i posluži
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Rehabilitacija je neophodna da ne bi ostale posledice u smislu nerazradjenog zgloba(kontraktura0 ili losa sema hoda.Pregled kod fizijatra pa pravac elektro terapija,led,vezbe...
igor_70
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 10, 2012 9:54 pm

Post od igor_70 »

Ako nije (dobro) zaraslo, rešenje je: http://www.youtube.com/watch?v=wVypk31zIlw
bojana lilic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 12, 2012 1:00 am

Post od bojana lilic »

Tamaris80 napisao:Opet ja! Skinula sam gips i noga mi i nije loša,otekla je i nema bolova ali pri hodu otiče i oseća se pritisak na zglob.
Doktor mi nista nije rekao ni dao u slučaju bolova ili otoka.. ne idem na nikakvu rehabilitaciju..rekao je sve će postepeno ..
Hodam ali usporeno jer mi nije ništa razrađeno i normalno posle mesec dana u gipsu . I to je to,pošto vidim da dosta čitate a niko ne odgovara ...pozdrav,mozda ovo nekome i posluži
Imamo isti problem :roll: I ja sam nosila gips mesec dana,s tim sto sam ja i delimicno pokidala ligamente skocnog zloba.Kada je gips skinut imala sam osecaj da mi noga propada..posle tri nedelje fizikalne terapije,zgob je stabilniji.Otok imam i kad hodam i kad ne hodam,mazem lioton gel mada mi bas i ne pomaze.Moj ti je savet da se javis fizijatru,terapije ce ti pomoci da razradis zlob.Radim i vezbe za jacanje zgoba ovako nesto : vježbe za stabilizaciju zgloba stopala i jačanje mišića stopala Ostalo je valjda stvar strpljenja i vremena..Zelim ti brz oporavak :D
Odgovori