Hemoroidi, kondilomi ili nesto drugo?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bgdmiki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 26, 2012 7:58 pm

Hemoroidi, kondilomi ili nesto drugo?

Post od bgdmiki »

Postovani,
pre par dana primetio sam neke male izrasline oko anusa. Interesuje me sta je u pitanju? Planiram kod lekara ali 'ajde prvo da znam sta bi moglo biti...
Evo slike kako te promene izgledaju. Unapred hvala na odgovoru.
http://i39.tinypic.com/263jark.jpg
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Hemoroidi, kondilomi ili nesto drugo?

Post od tamaraft »

Hemoroidi nisu!

Dakle, obratite se sto pre dermatovenerologu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
bgdmiki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 26, 2012 7:58 pm

Post od bgdmiki »

Isao kod dermatovenerologa u Dz. Vasingtona. Lekar rekao da su kondilomi. Isao na skidanje tecnim azotom i drugi put na kidanje strujom. Sve promene su nestale. Posle mesec dana pojavilo se ponovo. Otisao na VMA gde mi je lekar rekao da nisu kondilomi u pitanju ali je ponovo uradio terapiju tecnim azotom jer su prethodno utvrdjeni kondilomi. Stvarno ne znam sta bi moglo biti u pitanju ni kome se dalje obratiti...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Izvadite krv i utvrdite da li imate HPV u krvi tj. humani papiloma virus i koji tip!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ZokiZonga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 19, 2012 7:46 pm
Kontakt:

Post od ZokiZonga »

ja bih rekao da su kondilomi ili papilomi, morate proveriti krv na HPV virus!
Zdravlje na prvom mestu!!!
anita filipović
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2012 9:48 am

Post od anita filipović »

ja sam imala kondilome koje mi je moj "verni" dečko preneo. Išla sam na dve klasične metode ali su se ubrzo vraćali, čini mi se u još većem broju. Posle mnogo trčanja po internetu nađem jedan sajt gde tvrde da prirodnim putem skidaju kondilome i uhvatim se za tu slamku. posle 3 meseca meni kondilomi nestanu i evo već 6 meseci se ne vraćaju ali ja i dalje tretiram za nedaj bože.
anica74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2012 6:00 pm

Post od anica74 »

porodila sam se pre 6 meseci i od tada , a i nešto pre porođaja imam hemoroide koji krvare i skoro su stalno pod upalom. proktolozi mi prepisuju standardne mazalice i čepiće, ali pomoći nema. blizu sam da poludim skroz. ako neko ima čarobnu formulu da mi bar malo lakše bude nek mi odmah javi. zahvalna do neba
miloš jovanović
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2012 10:25 am

Post od miloš jovanović »

anica74 napisao:porodila sam se pre 6 meseci i od tada , a i nešto pre porođaja imam hemoroide koji krvare i skoro su stalno pod upalom. proktolozi mi prepisuju standardne mazalice i čepiće, ali pomoći nema. blizu sam da poludim skroz. ako neko ima čarobnu formulu da mi bar malo lakše bude nek mi odmah javi. zahvalna do neba
ANICE, nema čarobne formule nego idi na net pa traži rešenje. ne veruj proktolozima jer ti daju preparate sa kortikosteroidima i posle 6-7 dana korišćenja bude ti još gore. probaj sa kantarionovim čepićima, oni su prirodni, pa ako ti to ne pomogne idi na ekomelem.com, jer sam čuo da oni imaju preparate koji zaista rešavaju tu vrstu problema.
marko alimpić
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2012 10:18 am

Post od marko alimpić »

bgdmiki napisao:Isao kod dermatovenerologa u Dz. Vasingtona. Lekar rekao da su kondilomi. Isao na skidanje tecnim azotom i drugi put na kidanje strujom. Sve promene su nestale. Posle mesec dana pojavilo se ponovo. Otisao na VMA gde mi je lekar rekao da nisu kondilomi u pitanju ali je ponovo uradio terapiju tecnim azotom jer su prethodno utvrdjeni kondilomi. Stvarno ne znam sta bi moglo biti u pitanju ni kome se dalje obratiti...
Nemoj da imaš sumnju oko toga šta imaš. To su kondilomi 100% čim su ti preporučili takvu terapiju. Inače ova terapija tečnim azotom ima uspeha ali su recidivi oko 70%, što znači da se vraćaju u tom procentu. Ja sam imao samo jedan i nije bio veliki. Otišao sam u EXPERTO KREDITE iznad Slavije i doktor mi je tretirao tečnim azotom. Pored toga mi je dao jedan melem da ga koristm mesec dana i više se nikada nisu pojavili. Ja i dalje mackam za nedaj bože. Proverio sam firmu koja pravi taj melem i na njihovom sajtu sam pročitao da oni maltene garantuju ukondiloma i bez intervencije tečnim azotom. Sada mi to nije važno jer sam nadam se zauvek rešio taj problem.
beaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 19, 2012 10:51 pm

Post od beaa »

[quote="anita filipović"]ja sam imala kondilome koje mi je moj "verni" dečko preneo. Išla sam na dve klasične metode ali su se ubrzo vraćali, čini mi se u još većem broju. Posle mnogo trčanja po internetu nađem jedan sajt gde tvrde da prirodnim putem skidaju kondilome i uhvatim se za tu slamku. posle 3 meseca meni kondilomi nestanu i evo već 6 meseci se ne vraćaju ali ja i dalje tretiram za nedaj bože.[/
Molim te,reci mi koji je taj prirodni lek?
anica74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2012 6:00 pm

Post od anica74 »

Anita ja znam da postoji neki melem koji je za to sjajan, ali na netu je totalna konfuzija jer ima vrlo sličnih, čak i po izgledu, a ne znam koji je taj pravi koji je tebi pomogao.
mishkoo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 11, 2012 11:00 pm

Post od mishkoo »

Tvoj decko je mogao imati virus i pre nego sto ste se upoznali,a mogla si i ti...ne mora da znaci da ti je on preneo.
Prenošenje kondiloma

Humani Papiloma Virus (HPV) se najčešće prenosi putem polnog odnosa, bilo da je u pitanju regularan seks, bilo da je oralni ili analni seks. Međutim kondilomi se prenose i direktnim kontaktom sa zaraženom kožom i sluzokožom.

Polne bradavice je jako lako dobiti čak iako koristite kondom za zaštitu. Skoro je nemoguće biti bezbedan od ove bolesti, s obzirom da vaš partner može biti prenosnik virusa, čak i ako na sebi nema vidljivih simptoma. Dovoljan je samo dodir sa zaraženom kožom ili kontakt preko telesnih tečnosti prilikom seksa da biste se zarazili. Ovo je razlog zašto je ova bolest postala svetska epidemija.
Odgovori