vec ste mi pomogli time sto ste mi pre par meseci potvrdili dijagnozu, koju mi prethodno nijedan lekar nije postavio i koju sam "iskopala" na netu. s tim saznanjem sam otisla kod dermatologa i ona je pozitivno odgovorila. rekla mi je da postoji, kao i vi, terapija roakutanom medjutim ja ga ne zelim uzimati. pri tom mi je rekla, u slucaju operacije, da bi osim apokrinih zlezda, izvadili i sve ostale sto bi potpuno poremetilo termoregulaciju, kao i mogucnost da mi se udovi oduzmu, ako se nervi uniste. mene zanima zasto ne mogu operisati samo apokrine zlezde, zatim cemu one sluze /lekar opste praxe mi je rekao da je to nesto kao izumrla zlezda koja inace i nema funkciju, ali se kod mene reaktivirala(?)/ , zasto bi mi se oduzeli udovi i da li bi to bilo trajno? takodje- koji je lekar zaduzen za bas te zlezde a kome bih mogla da se obratim/koji bi me mozda operisao ili informisao o radu zlezda/...? mozete li mi nekog preporuciti da bar odem kod njega i dobijem prave informacije, posto su vec poceli malo da me setaju od jednog do drugog trazeci neke nove analize, pri tom vredjajuci se medjusobno,npr.-"pusti ti njega, nema on pojma" ili "on ti je rekao da uradis gtt, kreten!" i samo me zbunjujuci jos vise. jedino sto sam shvatila je da je hidradenitis neizleciv sem u slucaju uklanjanja zlezdi.isla sam na ekscizije ali mi nista nije pomoglo, samo sam dobila neka zadebljanja koze i oziljke koji se opet pune sekretom.pri tom su me sekli bez ikakve anestezije i pitali "a kako onda mislis da se poradjas?"?!
mnogo pitanja sam postavila ali vi ste mi iz prve pomogli da bar znam sta mi se desava i da mi se telo ne raspada od nekih africkih ameba, kako rece jedan moj lekar, pa sam se ponadala da me bar mozete posavetovati ili bar uputiti na pravo mesto za to
unapred vam se zahvaljujem
mayana
hidradenitis suppurativa molim za savet
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai