Problem sa kukovima

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
sumitra91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 29, 2012 10:10 pm

Problem sa kukovima

Post od sumitra91 »

Moja devojcica ima 10 godina. Pre 3 dana na Banjici joj je ustanovljena urodjena anomalija desnog kuka. Doktor je rekao da je operacija neizbezna jer problem je progresirao i zakazao joj operaciju za mart mesec iduce godine. Meni u pocetku nije bilo jasno jer kad su joj snimili kukove kao bebi bilo je sve u redu,bar tako su mi rekli tad u Tirsovoj medjutim ovo me snaslo kao grom iz vedra neba. Doktor je rekao kao uzroke Genetski faktori ili intrauterinu malpoziciju i mnoge druge,mada ja nikad nisam imala probleme sa kukovima. Ali neka bude kako doktor kaze iako ja licno sam izgubila poverenje u Banjicu pre 4 godine,jer sam zahvaljujuci nemarnosti i nesavesnoscu pojedinaca odozgo izgubila meni dragu i blisku osobu. Ali svoje neke licne emocije moram da ostavim po strani jer se radi o detetu. Ali mnogo me plasi ta operacija jer kako sam cula od jedne zene cije je dete bilo operisano od istog problema postoji mogucnost da joj noga posle operacije ostane kraca. Ali uzdam se u veste ruke njenog hirurga i dao bog pa obavi posao kako treba i moja Stasa napokon pocne normalno da funkcionise jer ona je dosta aktivna devojcica i bavi se sportom. Priznajem da sam dosta uznemirena i ne mogu da spavam ...
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: Problem sa kukovima

Post od terapeut »

Kao majka vas razumem,ali ne razumem svrhu vaseg posta.Da li vam je potrebna samo uteha ili zelite i neki savet u vezi ovoga?Ako je prvo onda je to sasvim u redu,ako je drugo napisite dijagnozu ,simptome ... pa vam mogu reci kako nejefikasnije da uradite preoperativnu pripremu.
sumitra91
Novi član
Novi član

Post od sumitra91 »

Savet bi mi kao i uvek dobrodosao. Dg Luxatio coxae congenita dex. Simptomi su jak bol u desnom kuku,gega kad hoda i nekad joj nozica ide unutra pri hodu. Mada u poslednje vreme hod joj bukvalno nemoguc. Strasno sam zabrinuta oko same operacije jer kako sam cula i od samog njenog doktora operacija nece biti laka. A postoperativni oporavak je dug. Dobrodosao bi mi savet oko ovoga svega.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Pre svake operacije je neophodno da se misici ojacaju i po mogucstvu obezboli pacijent sto vise.Posto ne znam odakle ste ,uopsteno cu vam reci da bi bilo dobro da krene na vezbe u kombinaciji sa elektroterapijom.
Ovo je neophodno da bi se lakse oporavila posle operacije i da bi misici sto pre povratili svoju funkciju.Puno srece.
sumitra91
Novi član
Novi član

Post od sumitra91 »

Iz Beograda...isla je na fiz th. Imala je elektroforezu,hidrokineziterapija i kinezi.Mada pokusacemo i to. Mada su mi neke zene gore na klinici savetovale da je odvedem kiroprakticaru,ja ne znam koliko je to dobra ideja jer je ona jos mala. Inace u junu mesecu su je udarila kola ispred skole pa ne znam da li to moze da bude uzrok pogorsanja vec postojeceg problema. Tu je samo slomila radialnu kost desne ruke. Ali hvala bogu to je sanirano.Sad me samo plasi ova operacija i sama njena procedura...
Odgovori