Pomoc u otkrivanju prave dijagnoze...

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
brancezi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 16, 2012 7:55 pm

Pomoc u otkrivanju prave dijagnoze...

Post od brancezi »

Postovanje,zanima me na osnovu cega se tacno moze reci da neko ima tumor pluca?Da li je dovoljan CT ili mora potvrditi i bronhoskopija i punkcija?Mojoj majci nije bilo moguce uraditi bronhoskopiju ali joj vec treci put rade punkciju...prvi rezultat nema tumorskih celija,drugi da nije podobno za dalju citolosku analizu a treci cekamo...cekanje me ubija zelim preduzeti nesto,pa trazim savjet sta i kako dalje.Ona inace boluje dugo godina od Parkinsonove bolesti a u poslednjih 2 mjeseca se pocela zaliti na bol u predjelu pluca pa smo uradili snimke i CT na kojima su uocene promjene .Nalaz kulture i antibiograma se zagubio,Pitam se da li postoji sansa da je neka infekcija u pitanju jer koristi dugo pelene za odrasle a citala sam da neke urinarne infekcije izazivaju napade na unutrasnje organe koji su opisani u tim njenim promjenama na CT snimku.Mada ima i neku izbocinu na lijevoj strani rebara na sredini odprilike velicine oraha...ne znam sta vise reci,sinoc otkucah sve i sa nalaza ali nigdje nije otislo ocito sam nesto zabrljala...ako ima iko strucan da moze dati savjet nece mi biti tesko ponovo da prepisem sve...hvala unaprijed
Odgovori