Uvijek sam imala jako lijepe nokte na nogama i ove zime zbog hladnoce na poslu,jedno vece sam primjetila da su mi oba palca na nozi plava...tj nokti...krenula sam sa toplijim charapama,chizmama i zaboravila na to...
Kako je krenulo toplije vrijeme,odluchila sam da je vrijeme i noktici da se srede i onda krece moj SHOK,oba nokta na nogama su mi toliko debela da je to uzashhhhhh...plus neke ruzhne boje.
Sad neznam jeli to neko gljivicno oboljenje ili je od toga sto su se smrzli promijenili i boju i teksturu???
Ako je ipak to gljivichno oboljenje,ima li neka krema za to???
Svaka pomoc je dobrodosla...HVALA UNAPRIJED SVIMA!
Problem sa noktima na nogama
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Problem sa noktima na nogama
Probacu ovako da objasnim bez pogleda na problem tj. nokte(bez slike tesko to ide), prilikom konstantnog pritiska na nokte, obicno na palceve(karakteristika za zene,manja obuca,uza obuca..)dolazi do promene boje,od svetlo zute do tamno crne ili mesavina boja,kod promena boje kod vecih pritiska ili udarca dolazi do gubitka veze nokta i tkiva,tu vremenom ulazi voda i stvara se neka vrsta gljivica koje teze da odvoje nokat koji sve vise raste u vis i deblja se.To bi bilo otprilike to,nokat je izgubio vezu sa tkivom saren je i podize se i deblja.Lek je da se sece sastrane da se voda ne zadrzava i skidanje debljine, znaci pravac pedikir.
Pedikir sam i radim uglavnom na problemima, urastanja noktiju i drugim problemima vezanih za pedikir.Radim deci (najmladji 9meseci,ispravka najmladji 67 dana) i odraslima BEZ SKALPELA!
Hvala na odgovoru,a da li ima neka krema za to,da ja mackam nokat?
Nema krema i da ima nemoguce je mazati ispod noktne ploce,ako se ne odrzava pravilno nokat u kasnijim fazama je debeo i zut,braon i zelen to je karakteristika kod starijih zena koje ne odrzavaju nokte.U tezim slucajevima nokat rotira od debljine i urasta, ali to su tezi slucajevi.
Pedikir sam i radim uglavnom na problemima, urastanja noktiju i drugim problemima vezanih za pedikir.Radim deci (najmladji 9meseci,ispravka najmladji 67 dana) i odraslima BEZ SKALPELA!
AKO je u pitanju gljivična infekcija nokta, morate otići dobrom dermatologu.
Lečenje je dugotrajno (6 meseci najmanje), kombinovano i striktno, ali ako se pridržavate saveta i terapije disciplinovano-izlečićete se!
Nema potrebe za skalpelom i ništa ne mora da bude bolno, nokat će se razmekšati i ukloniti preparatima sa ureom, a antimikotik mora da se stavlja lokalno i da se uzima oralno.
U svakom slučaju, ništa na "neviđeno"!
Pozdrav!
Lečenje je dugotrajno (6 meseci najmanje), kombinovano i striktno, ali ako se pridržavate saveta i terapije disciplinovano-izlečićete se!
Nema potrebe za skalpelom i ništa ne mora da bude bolno, nokat će se razmekšati i ukloniti preparatima sa ureom, a antimikotik mora da se stavlja lokalno i da se uzima oralno.
U svakom slučaju, ništa na "neviđeno"!
Pozdrav!
Jedan nokat mi je otpao preko sredine,tj odlomio se do sredine mesa...drzi se za mali komadic nokta...ispod nokta je meso normalno,izgleda zdravo...a 2mm primjecujem da mi je novi nokat narastao,tj poceo normalno da raste,ali se sad plasim da ne pochne da se deblja...ako ne bude gljivichna infekcija,da li postoji shansa da nadogradim taj jedan nokat jer ide ljeto,kako cu bez nokta...ruzno ce izgledati???
99,99 % da će početi da se "deblja".
Za nadogradnju ne znam, ali smatram da je rizična u slučaju kad postoji infekcija.
Ostajem pri svom mišljenju od gore.
Za nadogradnju ne znam, ali smatram da je rizična u slučaju kad postoji infekcija.
Ostajem pri svom mišljenju od gore.
Idem sutra definitivno dermatologu,danas sam skinula lak sa oba nokta da bih vidjela na sta liche...meso je normalne boje,rozo,oba nokta otpadaju,a sto smrdeeee,bljak,uzas,nisam mogla povjerovati da nokti tako mogu imati ruzan miris...na jednom noktu sa strane je malo plavo,kao kad vas neko zgazi ... a ostatak nokta izgleda zdravo,ali ja ga pincetom mogu sama maci iz mesa,mislim da su oba mrtva...2mm imam izrastak na oba palca,poceli su da rastu,pa da li da podjem kozmeticharki da mi makne oba nokta,da dishu ili ...???
I hvala puno na savjetima,divni ste!!!
I hvala puno na savjetima,divni ste!!!
Najbolje je da se ostave da "disu" ali treba skidati i debljinu i voditi racuna sta se dogadja jer samo tako mogu da rastu u duzinu a ne u debljinu.
Cao svima, i ja imam slican problem. Tacnije, kada sam bila klinka povredila sam palac na nozi i od tad nikako da izraste zdrav nokat. Koristila sam i preparate protiv gljivica i bude boljeg izgleda ali nikako da bude zdrav i normalnog oblika. Mogu li da posaljem sliku(ako nesto znaci) pa da mi date strucno misljenje. Hvala unapred
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Okt 16, 2012 8:26 pm
zadnjih mesec dana sam primetila kako moji nokti na nogama menjaju boju. da bi pre tri sedmice kada sam odlucila da ih skratim, jedan nokat otpao (leva noga, srednji nokat). prvo sam mislila da sam se mozda udarila od nesto ili nazuljala cipelom, ali nakon toga par dana mi je otpao nokat na drugoj, odnosno desnoj nozi, isto srednji. nisam bila kod lekara. sada su mi vec cetiri nokta ostecena i ne znam sta da radim. bila bi vam zahvalna na svakoj informaciji.