Pozdrav svima!
Pre 18 dana sam zadobio nagnjecenje kolena i veliku razderotinu na donjem delu ledja sa leve strane.U pitanju je bio pad sa bicikle.Posle nekoliko dana na kolenu i slabinskoj regiji su mi se stvorili hematomi.Hematomi su tek devetog dana od pada bili punktirani.Iz kolena su mi izvadili jedan spric krvi dok iz donjeg dela ledja tri sprica.Cetiri dana posle prvog punktiranja mi se ponovo pojavio hematom na slabinskoj regiji iz koga je bilo izvadjeno preko 200 ml hemoragicnog sadrzaja.Predlozena terapija mi je bila da na to mesto stavljam hladne obloge i da pijem Cardiopirin 100mg 1x1,Chymoral forte caps. 3x2 i Rantudil 2x1.Tri dana kasnije se pojavio hematom manjeg intenziteta is koga nije bilo moguce izvaditi bilo kakav sadrzaj.
Interesuje me da li je bezbedno u tako kratkom vermenskom periodu vrsiti ponovno puntiranje?Da li mi mozete preporuciti neke obloge ili drugi vid lecenja jer od ortopeda nisam dobio nikakav odgovor.Hvala.
Punktiranje hematoma
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: Punktiranje hematoma
Pokusajte sa limfnom drenazom,ali uz oprez idite kod sertifikovanih limfoterapeuta,a ne u kozmeticki salon.Limfna drenaza po dr Vodderu je u ovom slucaju metoda izbora.