distozija skocnog zgloba

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
bojana lilic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 12, 2012 1:00 am

distozija skocnog zgloba

Post od bojana lilic »

Povredila sam pre dva meseca desni skocni zglob,javila se ortopedu,uradila rengenski snimak i doktor je konstatovao distorziju i delimicno pokidane ligamente.Stavljena mi je longeta i kontrola za nedelju dana. Na kontroli,doktor nije primetio poboljsanje,i produzio jos jednu nedelju..Longeta je nekako labava,pa je novim zavojem zategao.Tada se je ona prilikom zatezanja pomerila,imala sam jake bolove i osecaj da noga unutra gori.Na sledecoj kontroli,skinuta mi je longeta i stavljen fiksacioni zavoj,i kontrola za dve nedelje.Bolovi i tokom cele te nedelje su bili jaki,mnogo jaci nego kad se povreda dogodila.Nakon cetvrte nedelje,skinut je zavoj. Javlja se otok mnogo veci nego kad se povreda dogodila,ali nema podliva.Kad stanem na nogu imam osecaj da zgob propada.Posle tri nedelje fizikalne terapije ( magnet,diodinamika,elektoforeza,intrferenta i bioptron lampa) Doktor kaze,to je to..Ja i dalje imam otoke,doduse manji su,bolove pri pokretu i osecaj nestabilnosti.Mozda je zaista sada samo potrebno strpljenja,ali ono sto mene brine.. Da li gips vrsio pritisak na ostecene ligamente posto su bolovi bili jaki i pogorsao stanje,Po zavrsetku lecenja nije uradjen ponovni snimak.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: distozija skocnog zgloba

Post od terapeut »

da li je odradjena limfna drenaza za evakuaciju otoka?Da li su vam dali vezbe za stabilizaciju skocnog zgloba?
bojana lilic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 12, 2012 1:00 am

Re: distozija skocnog zgloba

Post od bojana lilic »

[quote="terapeut"]da li je odradjena limfna drenaza za evakuaciju otoka?Da li su vam dali vezbe za stabilizaciju skocnog zgloba?[/quote

Ne,nije radjena linfna drenaza.Radim vezbe i prilikom nekih osetim bol,isto tako i kad hodam povremeno osetim trenutni bol nesto kao rez noza.Da li je to normalno kod ovakve povrede? Treba li da zanemarim bol i vise se krecem,mozda samo treba da se zglob razradi.Fizijatar mi je preporucio steznik,ali ne i ortoped..
Odgovori