Puca mi usna 10 meseci

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Vladisha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 21, 2012 3:40 pm

Puca mi usna 10 meseci

Post od Vladisha »

Pozdrav,
imam sledeci preblem:
Vec 10 meseci mi puca gornja usna. Od novembra 2011. Prvo sam mislio da je to normalno jer mi celu zimu usne pucaju. Medjutim, problem je ostao i tokom proleca i leta.
Doktor nije imao resenje, sve se svodilo na redovno mazanje. Melemi, med, kreme.
Uzeo sam ogledalo i primetio da pored "pukotine" postoji 2mm bela tackica koja mi deluje kao da je gnojna.
Sugerisao sam to doktoru i receno mi je da u usni mozda postoji "strano telo", tj. da me je nesto ubolo pa da se organizam "bori" protiv toga a pukotina je nesto poput drena kuda izlazi povremeno gnoj.
Ja gnoj nisam primetio.
Jedino se secam da me je za gornju usnu prosle godine ubola pcela. Ne znam da li je bas na tom mestu ali to je jedino cega se secam.
Zaoku sam izvadio ali mozda postoji mogucnost da je ostao dio zaoke jer se desava da ostane tanki dio tanak kad vlas kose.

Ima li neko ideju sta bi ovo moglo biti i kome da se obratim?

Hvala i pozdrav
Vladisha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 21, 2012 3:40 pm

Re: Puca mi usna 10 meseci

Post od Vladisha »

Dezinfekcija jodom pomaze. ranica zaraste ali pukne posle par dana ponovo :(
Da nije kakva bakterija?
Odgovori