Pukao ligament skocnog zgloba

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Nad_a
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 03, 2012 12:22 pm

Pukao ligament skocnog zgloba

Post od Nad_a »

Pozdrav!
Pre 10 dana sam izvrnula nogu i oduzela mi se noga od bola da sam se jedva zadrzala da ne padnem. Nekako sam se uspravila i odskakutala na jednoj nozi do prve zardinjere na koju sam sela. Oteklo mi je sa spoljne strane zgloba i uzasno me bolelo. Otisla sam u bolnicu, snimili su mi i rekli da mora gips i mirovanje i kontrola za 7 dana. Raumela sam da je samo istegnut ligament. Posle 5 dana nosenja gipsa pocelo je jos vise da me boli, ali samo kada krenem do wca posto je to i jedino moje kretanje. Bolovi su bili jezivi, ali cim podignem nogu uspem nekako da se smirim. Otisla sam juce na kontrolu, dr mi je skinuo gips, pogledao snimak, izvestaj od dr sa urgentnog, opipao i rekao da mi je pukao ligament. Otok je i dalje bio prisutan, a kada me je pipnuo mislila sam da cu pasti sa kreveta. Vrati je gips i rekao za 7 dana opet kod njega.
E sada, mene zanima (posto sam nestrpljiva) kakav je dalji proces? Ima li sanse da mi za 7 dana skinu gips ili ce se to jos malo oduziti? Cim ustanem do wca osetim bol. kada je umirim sve je ok.
Koliko traje oporavak kada je ligament pukao?
P.S. Pre 4 godine operisala sam ovu istu nogu. Navikularna kost u stopalu koja je pukla. To je bilo sa unutrasnje, ovo sada sa spoljasnje strane. Da li te dve stvari imaju neke veze?
Unapred hvala, ocekujem odgovor sto pre.
igor_70
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 10, 2012 9:54 pm

Re: Pukao ligament skocnog zgloba

Post od igor_70 »

Slično mi se dogodilo 07.10.2012. Izvrnuo sam zglob. Kada je ortoped pogledao rekao je odmah gips, to je ruptura, do 25.10 gips. Nisam imao neke velike bolove, čak sam relativno lako otišao kod lekara. Šta je ruptura.
Odgovori