Да ли неко може да ми протумачи резултат МР и каже шта треба очекивати као даљи корак у лечењу?
Написаћу само оно што је проблем (да не гушим са детаљима).
"Лак едем поткожног ткива са унутрашње стране колена.
Мали излив.
Измењен сигнал задње укрштене везе у прокималном сегменту са њеном елонгацијом, без потпуног прекида.
Закључак: мали излив и парцијална лезија задње укрштене везе."
Задња укрштена веза
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: Задња укрштена веза
Ako niste profesionalni sportista ,onda je ovo jedna manja mekotkivna povreda koja samo treba pametno da se rehabilituje i da bude potpuno ok.Led za otok ako ga ima,fizikalne procedure,kineziotaping,vezbe itd....
Нисам професионални спортиста, али рекреативац јесам и волео бих то и да останем јер много волим спорт.
Повреда је била пре тачно годину дана, а тек сад сам био на магнетној (тако је било заказано). Имао сам оток тада после повреде, а онда и скоро кад сам одиграо сат времена тениса и то не у петој, него у другој брзини. Дан-два након тениса оток позади.
У међувремену сам радио физикалну, ишао у теретану да јачам квадрицепс.
Ипак, десило се више пута при наглијем опружању ногe током хода да осетим веома јак и оштар бол овде негде:

...и имам утисак да би ме озбиљно заболело уколико бих заротирао колено у месту.
Повреда је била пре тачно годину дана, а тек сад сам био на магнетној (тако је било заказано). Имао сам оток тада после повреде, а онда и скоро кад сам одиграо сат времена тениса и то не у петој, него у другој брзини. Дан-два након тениса оток позади.
У међувремену сам радио физикалну, ишао у теретану да јачам квадрицепс.
Ипак, десило се више пута при наглијем опружању ногe током хода да осетим веома јак и оштар бол овде негде:

...и имам утисак да би ме озбиљно заболело уколико бих заротирао колено у месту.
S obzirom da je povreda stara godinu dana,a magnet radjen tek sada onda to bitno menja situaciju.Posto otok jos uvek postoji znaci da rehabilitacija nije odredjena dobro tj mislim da je kljucni propust teretana koja moze da vam vrati snagu ,ali ne moze da vam da stabilizaciju kolena koja je neophodna.Da bi ste postigli punu stabilizaciju i predupredili ponovne povrede morate proci kroz vezbe propriocepcije,u zatvorenom kinetickom lancu i vezbe stabilizacije.
Mislim da bi ovo trebalo pod hitno neko da vam pokaze jer posle godinu dana od povrede ovo vec ulazi u hronicnu fazu i necete moci mnogo da ucinite na sigurnosti i stabilnosti.Pozdrav
Mislim da bi ovo trebalo pod hitno neko da vam pokaze jer posle godinu dana od povrede ovo vec ulazi u hronicnu fazu i necete moci mnogo da ucinite na sigurnosti i stabilnosti.Pozdrav
Немам сада оток. То је било након тог тениса и повукло се након два дана.
Да ли имате коментар на место на коме се јавља бол?
Хвала на одговорима.
Да ли имате коментар на место на коме се јавља бол?
Хвала на одговорима.
"Лак едем поткожног ткива са унутрашње стране колена....
...Закључак: мали излив и парцијална лезија задње укрштене везе."
Iz ovoga bih rekla da otok perzistira jos uvek....Bol se javlja u predelu kolateralnih ligamenata koji trpe veliko opterecenje jer je statika zgloba poremecena unutrasnjim otokom i lezijom zadnje ukrstene veze.
Resenje : ostajem pri prethodnom postu - stabilizacija kolena pre svega!Pozdrav
...Закључак: мали излив и парцијална лезија задње укрштене везе."
Iz ovoga bih rekla da otok perzistira jos uvek....Bol se javlja u predelu kolateralnih ligamenata koji trpe veliko opterecenje jer je statika zgloba poremecena unutrasnjim otokom i lezijom zadnje ukrstene veze.
Resenje : ostajem pri prethodnom postu - stabilizacija kolena pre svega!Pozdrav