Mirovanje kod uape prostate
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Mirovanje kod uape prostate
Imam upalu prostate oko dve godine, sad jel hronicna ili akutna ne znam, mada dok je toliko dugo verovatno je hronicna. Uglavnom u pocetku sam pio lekove, a u zadnej vreme pijem uglavnom cajeve, i jedem brusnicu i golice. U poslednje vreme poceo sam da radim vezbe, konkretno preskakanje vijace i neke intezivnije vezbe. Zanima me da li ja smem raditi te vezbe kod uaple prostate? Dugo nisam bio aktivan, pa sam poceo da se gojim, a nisam siguran koliko te vezbe mogu da izazovu problem prostati. Procitao sam na nekim mestima da treba mirovati, a menisu se bas pre dve nedelje poceli javljati problemi kod prostate, pa ne znam da li je to od toga ili nesto drugo. Inace bavim se kancelarijskim poslom gde dosta sedim, pa verovatno i to moze biti problematicno u celoj prici.
Re: Mirovanje kod upale prostate
Ako ove vezbe ne odgovaraju, sta mi predlazete da radim? Posto sasvim sigurno moram nesto preduzeti, jer upravo ovo sedenje mi je verovatno najvise i doprinelo da imam probleme sa prostatom.
Re: Mirovanje kod uape prostate
prvo je potrebno videti postoji li neka aktivna infekcija ili se radi o hronicnom prostatitisu...uraditi laboratorijske analize pa ako ima trenutno infekcije treba se leciti...kod akutnih stanja mirovati, ako je hronicno, bavite se fizickim aktivnostima, vodite zdrav zivot, zdrava ishrana, redovno praznjenje...u svakom slucaju savetujem jednu urolosku kontrolu...a proverite postoji li mozda problem sa hemoroidima, tvrdom stolicom, pogotovo sto je posao sa dugim sedenjem, mogu da budu slicne tegobe...
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Sep 26, 2012 12:35 pm
Imam sličan problem. 2 godine prostatitis i prisustvo e. coli u spermi. Antibioticima je samo privremeno izlečim ali se vraća. Sa potencijom i erekcijom nemam problema. Ne znam ni koliko je ešerihija opasna ni kako da je izlečim. Imam 31 god. i planiram da imam potomstvo. Da li je moguće da leka nema?
JA mislim da skakanje nije dobra vezba za prostatu,ja imam hronicni prostatitis vec 20 godina i primetio sam da mi duga voznja, posebno gde ima puno cupkanja-znaci losim putevima lose utice a najvise mi smeta prehlada i zadrzavanje ejakulacije.
Brusnica je dobra al vise caj nego suva da se jede, Amer caj takodje a svakako i bundevine semenke al sirove.Da ne zaboravim i polen i prostamol-uno koji uglavnom sadrzi te stvari. Sedenje u mlakoj vodi i masaza prostate-ukoliko je neki urolog jos radi-to mladji lekari nerado praktikuju.
NAPOMENA___NIKAD NE TREBA DA VAM JE BAR MALO HLADNO NOGAMA.
SRECNOOOO
Brusnica je dobra al vise caj nego suva da se jede, Amer caj takodje a svakako i bundevine semenke al sirove.Da ne zaboravim i polen i prostamol-uno koji uglavnom sadrzi te stvari. Sedenje u mlakoj vodi i masaza prostate-ukoliko je neki urolog jos radi-to mladji lekari nerado praktikuju.
NAPOMENA___NIKAD NE TREBA DA VAM JE BAR MALO HLADNO NOGAMA.
SRECNOOOO