Hronicni slajm!

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
guestbg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 03, 2011 8:37 pm

Hronicni slajm!

Post od guestbg »

Vec 3 godine imam slivanje slajma kroz zdrelo koje dolazi iz dela ge su sinusi*(iznad nosa)...Radila sam bris grla,nosa,i svi nalazi su uredni...Snimala sam sinuse,isla kod razlicitih doktora,i njihova su misljenja razlicita...Jedan kaze da je alergija,dr da je nesto cisticno sa sinusima...uradila sam alergo test i pokazalo se da sam alergicna na grinje,neke trave,polen...Pila sam Pressing,nije bilo znacajnijih poboljsanja,zatim sam presla na Aerius,ali i dalje nema poboljsanja.Koristila sam cajeve,sprejeve ali nista.Ujutru imam najvise sekreta,zelenkasto-zuckaste,nekad roze boje...Jako me muci ovaj problem i znacila bi mi pomoc u resavanju...HVALA!

p.s-Imam 50 god,pa me zanima i da li sve to ima veze sa menopauzom?Kome da se obratim?
guestbg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 03, 2011 8:37 pm

Re: Hronicni slajm!

Post od guestbg »

Hoce li mi neko dati odgovorrrrrrrrrrr????
Jasmina99
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 18, 2012 2:19 pm

Post od Jasmina99 »

Zdravo... :D Inace, bavim se pevanjem... Ne profesionalnim, ali volim da pevam, i vecina kada me cuju, ostanu bez teksta :D medjutim, nije mi jasno... da li svi koji se bave pevanjem imaju non-stop slajm ili ne... doktor mi je reko da je to od alregije.. i dao mi je neke tablete protiv alergije i ja sam konacno krenula da izbacujem slajm... moje pitanje je.. da li je to zaista od alergije? da li znate mozda dal svi koji se bave pevanjem imaju slajm? :roll:
Rouzi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm

Post od Rouzi »

Nije mi poznato ovo,ali je vrlo moguce da Vam u vasoj okolini tj prostoriji Gde pevate postoje neki od alergena-iii je to soba-Alergeni mogu biti i Van Stana-znaci "i na ulici" .Osobe koje su alergicene imaju probleme sa "slajmom".,a slajm se stvara kod curenja nosa,te se sekret slajma spusti na grlo,da bi zatim nastavio dalje prema bronhijama..zato ti je dao tablete protiv alergije.Alergeni koji ti mogu zasmetati prilikom Naprezanja Glasnih zica dok pevas,pa glasne zice postanu preosetljive su:-prasina,polen drvece,trave..grinje-
Odgovori