Dragi doktore,
imam 25 godina i kada sam bila u osnovnoj skoli, na regularnom sistematskom pregledu dijagnostikovana mi je blaga kifoza (povijenost ramena i pognut vrat). Tada su mi rekli da treba da radim korektivne vezbe, ali sam ja to zanemarila i nikada kasnije nisam isla ponovo kod doktora zbog iste stvari. Cesto imam bolove u ramenima i vratu, ali je to uvek bilo zanemarljivo. Skoro (pre nekih 15ak dana) sam bila kod neke zene koja se bavi ispravljanjem kicme vec dugi niz godina i iz iskustva drugih ljudi sam cula da je jako dobra u svom poslu. Sredila mi je kicmu i od tada nisam osecala bolove, mogla sam i da se ispravim, stavise. Pre 5 dana sam krenula na Zumbu, u nadi da cu tako da ojacam svoje misice ledja, koji su inace slabi, pa zbog toga ne mogu ni da stojim dugo u uspravnom polozaju. Medjutim, nakon drugog treninga osecam bol (ne bas toliko jak) u torakalnom delu kicme. Nikada ranije me taj deo nije boleo. Ali, nekako osecam da me bas kicma boli, ne misici oko kicme. Imala sam upalu nakon prvog treninga, ali sada osecam samo bol u ovom delu. Ponekad kada pomerim vrat, u kruznom pokretu, osecam kao neko zatezanje tog dela. Ne znam da li je moguce da te vezbe koje radim na zumbi ne odgovaraju mojoj kicmi, mozda, ili je u pitanju samo privikavanje na te vezbe. Da li bi trebalo da nastavim da idem na zumbu? Hvala unapred puno
Bolovi kicme
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: Bolovi kicme
Prvo bi trebalo da nam objasnite sta je ta zena radila tj kojom tehnikom vam je ispravljala kicmu da bi vam se dao neki savet.Ovako bez kompletnog uvida u situaciju je vrlo tesko.