Odjek
Odjek
Pre par nedelja sam imao zapaljenje uha. terapij triderm i hemomicin. drugog dana mi se pojavio odjek pri dodiru zuba o zub, pri lupkanju o lobanju, i prilikom jutarnjih vežbi zvuci iz ramenog pojasa odzvanjaju. Trenutno sam "izlečen" ali je zvuk odjeka sličan zvuku "lupkanja u lubenicu" i dalje prisutan. Doduše ne u svim položajima glave ali ako uzmemo neku gornju i donju tačku u kretanju brade po vertikali, odjek se gubi u gornjim položajima i javlja se u donjim položajima. Interesujeme šta je uzrok i kako lečiti.
- drdusan
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
- Kontakt:
Re: Odjek
Odjek koji imate je simptom konduktivnog tipa nagluvosti. Tj. zvuci koje cujete iz nutra su glasniji zato sto postoji prepreka dolazenju zvukova iz spoljasnje sredine.
Terapija koju ste naveli daje se kod upale spoljasnjeg uva. Cesto je nakon lecenja potrebno ispiranje uva, jer usled ozdravljanja koze kanala nakupljaju se ljuspe epitela, a moze se zadrzati i nesto kreme ako ste vredno mazali.
Pretpostavljam da je potrebno samo ispiranje uva. Obicno se nakon lecenja ide na kontrolni pregled, zar ne?
Terapija koju ste naveli daje se kod upale spoljasnjeg uva. Cesto je nakon lecenja potrebno ispiranje uva, jer usled ozdravljanja koze kanala nakupljaju se ljuspe epitela, a moze se zadrzati i nesto kreme ako ste vredno mazali.
Pretpostavljam da je potrebno samo ispiranje uva. Obicno se nakon lecenja ide na kontrolni pregled, zar ne?
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs