Kamen u bubregu ili nesto drugo...???

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
zvezdana1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 06, 2012 8:54 am

Kamen u bubregu ili nesto drugo...???

Post od zvezdana1 »

Zdravo svima, nova sam ovde i treba mi pomoc i savet...

Imam 31 godinu. Nisam radjala, ali se pripremam sada... Zato me ovaj bol, koji traje dva meseca, toliko i brine...

Pocelo je kao nesto sto sam mislila da je bol u desnom jajniku, pa sam isla kod ginekologa... ispregledala me skroz... i sve u redu... Rezultati krvne slike i urina u redu... jedino sto imam bakterije u urinu i precesto mokrim...
Inace, bolelo me na razne nacine... tup bol, probadanje, uvrtanje i bol se prenosio na desnu preponu... tacnije imala sam osecaj da mi se koci povremeno desna noga...

Onda slucajno odem kod neke doktorke opste prakse i ona mi kaze da je mozda pesak ili kamen u bubregu i predlozi mi da pocnem da pijem uvin caj i mesavinu uvinog caja, persuna i kukuruzne svile. Kao to je dobro za izbacivanje kamena.
Da samo napomenem da je to vec proslo mesec i po dana od prvog bola.

Kako sam prvog dana to skuvala i popila, bol se skroz promenio... zapravo spustio se skroz nisko... prvobitno je bio ispod pupka u liniji istoj sa oziljkom od operacije slepog creva a od pre dve nedelje je bukvalno 7-8 centimetara od izlaza iz besike... sada je to jedna tacka koju mogu da napipam i koja se po malo pomera kako ja pijem te cajeve. Jako je ostar, sevajuci bol... povremeno prestane i osetim tup bol, ali cim krenem da pijem te cajeve pocne da me probada, seva i osecam neko zarenje u tom delu... Sad, moje pitanje je... niko na ultrazvuku nije mogao da vidi ni kamen ni pesak, rezultati urina su manje-vise u redu... prema tim nalazima su mi rekli da nemam kamen ni pesak, mada sam pila dva puta antibiotike... nemam peckanje prilikom mokrenja, niti krv u urinu.

Da li je moguce da jeste kamen ili pesak jer ja osecam bolno mesto nisko, odnosno sve nize i nize... i ako nije kamen ili pesak, kako je moguce da se bol tako spustio i promenio onog momenta kad sam pocela da pijem cajeve za izbacivanje kamena...??? Inace, nisam rekla da me osim bola koji se promenio, od pre dve nedelje boli i desni bubreg... tacnije sevne i zigne u isto vreme kad me zaboli i ovo napred...

Jedan doktor mi je rekao da ako nemam krvi u mokraci, nemoguce da imam kamen ili pesak. Mene ne pece dok mokrim, ali me cesto pece to mesto gde me boli... odnosno, osecam neko zarenje...

Da li recimo ispijanje antibiotika ume da zamaskira nalaz urina, jer sam ja pre prvog davanja urina pila neki antibiotik za upalu jajnika, a drugi put sam pila Palin?

Ako neko ima neki predlog ili savet... bila bih mu zahvalna da to podeli sa mnom...
Hvala unapred!
zvezdana1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 06, 2012 8:54 am

Re: Kamen u bubregu ili nesto drugo...???

Post od zvezdana1 »

26 pregleda i 0 odgovora???

Ok.

Hvala u svakom slucaju!
DespinaP
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2012 8:06 am

Re: Kamen u bubregu ili nesto drugo...???

Post od DespinaP »

Dugo se spremam da se ukljucim ne jedan ovakav forum kako bi podelila moje spasonosno iskustvo i konacno nasla vremana.
Moja agonija sa odvratnim kamenjima je trajala oko 15 godina.Za to vreme sam izbacila 4 kamencica uz neverovatne,poradjajne bolove.Sto puta sam isla kod doktora,u urgentni centar,pila sve moguce cajeve(uvin,kukuruzna svila,neke peteljke,"konjski rep",brusnica...),lezala u kadi sa jako vrucom vodom i ne znam sta sve nisam radila a rezultati su bili jako,jako spori.
Sve do prosle godine.Prosle godine u junu sam bila u Makedoniji na godisnji odmor i bas me tamo zadesilo da krene kamencic.Bolovi su bili strasni da mi nisu pomagali ni najjaci lekovi protiv bola.Otisla kod lekara i onda sok,na ultrazvuku su mi konstatovali da imam ne jedan nego u levom bubregu 5 i u desnom 2 kamencica.Skim god sam pricala,svi su mi davali savete koje sam vec znala ali i mnogo judi mi je reklo da idem kod neke zene koja to brzo leci.A takve savete sam uvek ignorisala jer nisam verovala u takve price.Zadesilo se da sam pricala sa ljudima kojima je licno ta zena pomogla(poreklom sam iz MK pa znam dosta ljudi) i kako mi je bilo sve losije resim i to da probam.Nabavim adresu i zaputim se300km u selo gde zivi ta zena.Lako smo je nasli jer je svi znaju.Zena ti da da popijes na licu mesta soljice neke providne tecnosti i da se upises u njenu knjigu gde ona vodi evidenciju ko joj je dolazio.Bila sam jako skepticna ali kad sam videla u knjizi da su se upisivali ljudi iz cele bivse Yuge onda sam pomislila da mozda ima nade i za mene.To sto se popije je kaze ,apsolutno neskodljivo ,mogu ga popiti i trudnice i TOPI kamenje u bubregu i zuci.Kada sam za 2 nedelje otisla na ultrazvuk nisam mogla da verujem kad su mi rekli da nemam ni jedan kamen(nisam im rekla gde sam bila).Od tada je proslo 15 meseci i nijednom me nije zabolelo nimalo.
Moj organizam je takav da stvara kamencice,ali i da mi opet stvori necu se uopste razmisljati nego cu se direkno iz Novog Sada zaputiti u Prilep.Lakse mi je izgubim dan-dva za to nego da se mucim godinama.Moj savet za sve koji imaju ovaj problem.
P.S. Jos sam iskoristila taj put i da posetim Tosetov grob jer je blizu Kruseva.
Odgovori