Gubitak sluha na desno uho,praceno vrtoglavicama

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
borkor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2012 2:23 pm

Gubitak sluha na desno uho,praceno vrtoglavicama

Post od borkor »

Prije pola godine,odjednom sam izgubio sluh na desno uvo imao sam i jake vrtoglavice .bio sam hospitalizovan u bolnici 10.dana koja se iskljucivo bavi tim bolestima,tamo sam imao terapiju kortikosteroid u infuzionim rastvorima,vitamina i vazodilatatorima.Vrtoglavica se sanirala,ali sluh je i dalje osta isti,zatim sam bio i u hiperbaricnu komoru od trajanju od 19 dana uz to sam imao i terapiju koju sam i dalje nastavio da pijem:Urutal 3x1;Tanakan 3x1;Beviplex3x1.Sluh je i dalje osta nepromijenjen.

zelim jos neko misljene o tome stamije dalje radit.
unapred hvala.
Korisnikov avatar
drdusan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
Kontakt:

Re: Gubitak sluha na desno uho,praceno vrtoglavicama

Post od drdusan »

Akutni gubitak sluha i ravnoteze koji ste imali je najverovatnije posledica infarkta uva. Postoji mogucnost da je uzrok i virusna infekcija unutrasnjeg uva koja se naziva neurolabirintitis. Vazno je da se laboratorijskom dijagnostikom i magnetnom rezonancom glave otklone drugi potencijalni uzroci.

Na zalost promene su trajne i sluh se na obolelom uvu nece vratiti. Isto tako i ostecenje cula za ravnotezu je trajno, ali probleme sa vrtoglavicama i ravnotezom necete imati jer culo za ravnotezu u drugom uvu radi sto je dovoljno da mozete nesmetano funkcionisati.
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
Odgovori