Analiza urina - Pozitivna ketonska tela

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
jovana037
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 22, 2012 10:32 pm

Analiza urina - Pozitivna ketonska tela

Post od jovana037 »

Postovani, imam pitanje.. Radila sam rezultate pre nekih mesec dana,mozda i malo vise, krv i urin. Rezultati krvi su bili normalni, a kod urina nadjena su pozitivna ketonska tela, dr mi je dala uput za posle 5 dana ponovim rezultate urina i rezultati su opet pokazali prisustvo ketonskih tela, stoga me je dr poslala kod interniste. Internista me je pregledao, uradili su mi ekg, sve je normalno i internista mi je dao uput da za nedelju dana opet dam urin i da uradim rezultate krvi da se utvrdi da li slucajno nemam secer (izvade vam krv ujutru,pa vam daju da pijete neku slatku vodu,pa posle 2 sata opet vade krv). Internista me je na pregledu pitao da li drzim dijetu,rekla sam da ne drzim, ali doruckujem zitarice sa mlekom jer imam problema sa stolicom i hemoroidima, rekao mi je da je to dobro za stolicu i preporucio mi da 2 puta dnevno uzimam zitarice, pored svezeg voca i povrca i fizicke aktivnosti (to sam i uradilo). Uradila sam rezultate koje mi je dao, nemam secer,ali su opet nadjena pozitivna ketonska tela, otisla sam sa tim rezultatima na kontrolu kod interniste, medjutim nije radio taj doktor,nego neka doktorka, sve sam joj ispricala od pocetka i rekla mi je da to nije nista strasno,ali da se oni javljaju verovatno zbog toga sto svako jutro jedem zitarice,jer se one koriste i prilikom drzanja dijeta i dala mi je uput da opet dam urin.. Sutra idem da dajem rezultate pa opet na kontrolu kod interniste.. Zanima me da li je neko imao situaciju sa pozitivnim ketonskim telima i da li ona uopste uticu nekako na zdravlje?? Ja bih se odrekla zitarica, ali onda bih imala problem sa stolicom,a to nikako ne bih volela, jer mi zitarice zaista pomazu..
Odgovori