JAKA SPONDILOZA, TE\INA U VRA I TRNJENJE PRSTA DESNOJ RUCI

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
suzana45
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 20, 2012 10:09 am

JAKA SPONDILOZA, TE\INA U VRA I TRNJENJE PRSTA DESNOJ RUCI

Post od suzana45 »

Poštovani, :P
imam problem sa vratnim delom kičme,
konkretno izuzetnu spondilozu, problem sa gornjim delom ledja i desnom
rukom. Naime radi se o izuzetnoj profesionalnoj deformaciji, koju ne mogu da
eliminišem, a uz to moram i dalje da se bavim mojom profesijom koja mi
obezbedjuje sredstva za život. Profesija zahteva često i dugotrajno sedenje,
nekada i po 10 sati besprekidnog rada za kompijuterom. Moje zanimanje je
arhitekta i izradjujem urbanističku i tehničku dokumentaciju čija izrada zahteva često dugotrajni nepomični sedeći položaj. Radim redovno vežbe već mesec dana u ženskoj teretani sa stručnim ljudima (diplomirani DIFovci), prija mi. Na moru sam u predhodnih 15 dana plivala, pa mi se znatno poboljšalo stanje, radujem se. Ali čim sam pre dva dana počela ponovo da crtam par sati neprekidno, problemi su se ponovo vratili. Očigledno da je potrebno još nešto da učinim pa da tegobe eliminišem dok radim.Poštovana doktorka, kućna prijateljica (nije ortoped) mi je savetovala da pri radu, kod kuće koristim kragnu za vrat, a ja sam na internetu videla da postoje i pojasevi za pravilno držanje leđa (ramena). Želela bih da mi neko (naročito stručno) kaže da li da kupim ova ortopedska pomagala, koju vrstu (proizvođača, marku) i šta još sve da učinim da poboljšam moje stanje.
Životno doba mi je 45 godina. Zahvaljujem se.

Suzana45
suzana45
Novi član
Novi član

MOLIM ODGOVOR JAKA SPONDILOZA,RAMENA I TRNJENJE PRSTA DESNE

Post od suzana45 »

suzana45 napisao:Poštovani, :P
imam problem sa vratnim delom kičme,
konkretno izuzetnu spondilozu, problem sa gornjim delom ledja i desnom
rukom. Naime radi se o izuzetnoj profesionalnoj deformaciji, koju ne mogu da
eliminišem, a uz to moram i dalje da se bavim mojom profesijom koja mi
obezbedjuje sredstva za život. Profesija zahteva često i dugotrajno sedenje,
nekada i po 10 sati besprekidnog rada za kompijuterom. Moje zanimanje je
arhitekta i izradjujem urbanističku i tehničku dokumentaciju čija izrada zahteva često dugotrajni nepomični sedeći položaj. Radim redovno vežbe već mesec dana u ženskoj teretani sa stručnim ljudima (diplomirani DIFovci), prija mi. Na moru sam u predhodnih 15 dana plivala, pa mi se znatno poboljšalo stanje, radujem se. Ali čim sam pre dva dana počela ponovo da crtam par sati neprekidno, problemi su se ponovo vratili. Očigledno da je potrebno još nešto da učinim pa da tegobe eliminišem dok radim.Poštovana doktorka, kućna prijateljica (nije ortoped) mi je savetovala da pri radu, kod kuće koristim kragnu za vrat, a ja sam na internetu videla da postoje i pojasevi za pravilno držanje leđa (ramena). Želela bih da mi neko (naročito stručno) kaže da li da kupim ova ortopedska pomagala, koju vrstu (proizvođača, marku) i šta još sve da učinim da poboljšam moje stanje.
Životno doba mi je 45 godina. Zahvaljujem se.

Suzana45
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: JAKA SPONDILOZA, TE\INA U VRA I TRNJENJE PRSTA DESNOJ RUCI

Post od terapeut »

Kada neko ima neuroloske ispade kao sto je trnjenje onda ozbiljno mora da se pozabavi svojim stanjem.Nazalost,dif-ovci nisu strucni ljudi za bilo koje patolosko stanje jer oni nemaju medicinskog obrazovanja koje je potrebno za resavanje zdravstvenih problema.Ovako na blic ,ne slazem se sa bilo kakvim ortopedskim pomagalom u smislu kragne ili pojasa jer ce vas samo jos vise gurnuti u problem.za ljude koji su u vasoj situaciji postoji sistem polozaja i pokreta koji se praktikuju u toku rada i koji resavaju problem.
McKenzie metod ima najbolja resenja za ovakve slucajeve ,a to znaci da vam treba fizioterapeut koji je edukovan po ovoj metodi.

Ukoliko zelite da pronadjete nekog mislim da je najbolje da kontaktirate Drustvo fizioterapeuta Srbije jer oni imaju registar fizioterapeuta koji se bave razlicitim tehnikama.Puno srece i pozdrav
suzana45
Novi član
Novi član

Post od suzana45 »

Zahvaljujem Vam na stručnom i dobronamernom odgovoru.
Mnogo mi znači jer sam u velikom problemu.
Pre dve godine sam bila kod fizijatra i imala ultrazvučne terapije i fizikalne vežbe (valjda se tako kaže). Pomoglo jeste ali se vrlo brzo vratilo i uznapredovalo, pa pokušavam da saznam za neki ozbiljniji tretman.
Kontaktiraću prema Vašem savetu Društvo fizijaterapeuta u vezi metode koju ste mi preporučili, nadam se najboljem. Ponovo se nadam da ću popraviti stanje (imala sam problema i sa unutrašnjim organima, bešikom, plućima itd. zbog dugotrajnog pritiska na njih, malo je sada bolje).
Hvala. Nadajmo se dobrom
:P :D
suzana45
Novi član
Novi član

Post od suzana45 »

Zamolila bih ''Terapeuta'' da učini još jednu uslugu, tj. da mi da kontakte Drustva fizioterapeuta Srbije, putem Googla sam pokušala i ne postoji ni pomen o ovom Društvu.

S45
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Bas cudno,prvi su u pretrazi na Google-u,ali evo:

http://www.fizio.org.rs/

011/656-41-57

Pozdrav
suzana45
Novi član
Novi član

Post od suzana45 »

Zahvaljujem,
kontaktiraću ih što pre
:-?
suzana45
Novi član
Novi član

Post od suzana45 »

Hvala Ksenija.
Kontaktirala sam Društvo, veoma su ljubazni i sekretarica i Ljiljana - predsednica.
Pomenula sam da je preporuka Vaša i setili su se da Vas poznaju (ili znaju).

Ukratko, izložila sam moje probleme Ljiljani i dogovorile smo se oko vidjenja i terapija po McKenzijevoj metodi.
U mom kraju postoji veliki broj fizioterapeuta zbog vrste specijalizovanih institucija na našoj teritoriji, ali nijedan nije pohadjao ovaj kurs (pa ni u blizini). Nakon moje terapije, jer verujem da je dobra, potrudiću se da ih animiram jer smatram da je veoma korisna, i ovo bolest današnjeg doba.

Kako bilo, meni će ovo da pomogne i to mi je baš trebalo.

Hvala, obavestiću Vas o daljoj aktivnosti po ovom pitanju. Za sada ostaje da se dalje bavim mojim tekućim fizičkim aktivnostima, jer ću na terapije moći tek za oko mesec dana (zbog mog rasporeda).
Zahvaljujem,

Pozdrav :P :D
suzana45
Novi član
Novi član

Post od suzana45 »

Zahvaljujem se ''Terapeutu''

:P :)

S45
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Nema na cemu :D Znam da je Ljiljana vrlo ljubazna i strucna,zajedno smo pohadjale nekoliko kurseva ,ali ja nazalost nisam zavrsila McKenzia jer je dosta skup.Zelim vam sve najbolje.Pozdrav
Odgovori