kondilomi-papiloma virus?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
captain
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 22, 2007 1:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

kondilomi-papiloma virus?

Post od captain »

...upravo mi je devojka javila da je bila kod ginekologa i da su rekli da ima kondilome(!!!)...s obzirom da mi je drug pre par godina imao kondilome, i da je lecenje bilo dugo i veoma bolno, pokusao sam na netu da nadjem nesto vise o tome, ali su komentari i iskustva dosta razlicita i cesto kontradiktorna...najveca frka je sto vecina kaze da taj virus ostaje u organizmu i da se ne moze izbaciti...s' obzirom da sam trenutno bolestan i da mi je imunitet na nuli, ocekujem da ce se i meni javiti kondilomi...interesujuju me skorasnja iskustva drugih, kao i preporuka nekog provereno dobrog dermatovenerologa...

....ustvari, kako je sve to islo i sta mi je najveca frka...
Ona je udata i necu ni da zalazim u to kako je ona to dobila(mnogi ce reci-dobio si sta si zasluzio)...sa tom devojkom sam imao odnos samo jednom, ukljucujuci i oralni, pre tri dana i taman je grip poceo da nestaje, ali te iste veceri, posle odnosa meni su zlezde u grlu nenormalno otekle...da li je moguce da to ima veze sa tim?...da li uopste postoji mogucnost da ja nisam zarazen?....kako to moze da se proveri?...
...najgore je sto sam se zaljubio u tu devojku i nadao sam se nekoj, mozda ozbiljnijoj vezi u buducnosti(znam da je udata, ali je predivna)...i sta sad, sta mogu da ocekujem od ove bolesti?...na forumima kazu da su muskarci nosioci, da li to znaci da ako ikada budem spavao sa bilo kojom devojkom, da cu je zaraziti?...to je vrlo tesko za prihvatiti...kako uopste da proverim da li sam zarazen?...
...ne spadam u panicare i hipohondre, ali sto vise citam razlicite stavove o ovome, sve vise me hvata frka...
...nadam se da ce neko moci da priskoci u pomoc svojim iskrenim stavom, strucnim misljenjem ili iskustvom...hvala vam unapred....
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Znam kako se osecas, I meni je doktorka ne tako davno konstatovala kondilome. Prva i osnovna stvar: postoji oko 50% sanse da je dijagnoza pogresna! Ja nikako nisam mogla da se pomirim sa tim, i zakazala sam pregled kod druge doktorke, koja mi je objasnila da kod nasih ginekologa postoje dva pristupa - oni koji su specijalizirali u Narodnom Frontu proglasavaju kondilomima i sasvim normalne neinfektivne promene zvane papilomi (slucaj sa mojom prethodnom doktorkom) dok oni iz Visegradske prave razliku izmedju kondiloma i papiloma. Dermatovenerologe ne znam, ali ako devojka hoce da proveri dijagnozu kod drugog ginekologa, mogu da preporucim moju sadasnju doktorku koja je fantasticna.

E sad, pretpostavimo da ona ipak ima kondilome. Kondom pruza oko 70% zastite od tog virusa, ali nisi rekao da li ste ga koristili? Virus se moze dobiti seksualnim kontaktom sa osobom koja je nosilac i ako nema promena na kozi, ali ako su kondilomi vec prisutni, mogucnost prenosenja virusa je veca. Nosioci mogu biti i muskarci i zene, samo sto je zenama generalno slabiji imunitet pa im se kondilomi cesce pojavljuju, dok muskarci godinama mogu da nose virus ni ne znajuci to i tako ga prenesu buducim nezarazenim partnerima/partnerkama. DOBRA VEST je da ako ti se kondilomi ne pojave naredne dve godine, velika je sansa da ti se organizam izborio sa virusom (najopreznije procene su 10 godina, ali vrlo vrlo retko ce virus ostati prikriven toliko dugo. Znaci neko veruje da ostaje u organizmu zauvek, ali ako prodju tolike godine, zaista je veca verovatnoca da je izbacen iz organizma.) Dermatovenerolog ce moci da vidi imas li kondilome ili ne tek kad se pojave, a pre toga mozes da uradis test na antitela (ovde sam procitala da se radi na VMA, tako da najbolje da ih pozoves i pitas), medjutim njegova tacnost je sumnjiva, ne bih da licitiram procentima ali daleko od 100%. Ako si i ranije imao nezasticen seks, postoji mala sansa da si bio izlozen i virusu herpesa koji funkcionise na isti nacin, znaci moze se preneti i kad nema vidljivih promena na kozi.

Za tvoje buduce veze preporucila bih dve najvaznije stvari: iskrenost i kondom! Kazi devojkama da postoji mogucnost da si nosilac virusa, veruj mi, on je toliko rasprostranjen da uvek postoji mogucnost da odgovor bude 'Takodje'. A kondom bi bilo idealno koristiti i pri oralnom seksu.
captain
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 22, 2007 1:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od captain »

...prvo hvala na veoma brzom odgovoru...
...sto se tice iskrenosti i kondoma, do sada je bila samo iskrenost...a od sada cu izgleda morati i drugo da ukljucim...mada posle ovih tekstova i nemam neku zelju(znam da je to reakcija, vec sutra...).

Voleo bih da mi kazes ime doktorke za koju kazes da je fenomenalna. To i treba pricati ovde, kao i imena onih koji su prevaranti i kod kojih ne treba ici. Na forumu sam primetio da ljudi nece da "reklamiraju" proverene ljude, iako je to jedna od najbitnijih stvari u resavanju ovog problema...koliko sam shvatio, virus je jako podmukao i mislim da bi trebalo o njemu mnogo vise pricati...do danas, ja sam samo cuo za to i nije me preterano ineteresovalo(to se moze zakljuciti po ne koriscenju kondoma). Verujem da je tako sa mnogima...a ko zna ko je sve zarazen a nema pojma...ja ne bih mogao sebe da zamislim da sumnjam da imam nesto i svesno rizikujem necije zdravlje, spavajuci sa njom bez zastite...

...ako sam te dobro razumeo (pretpostavimo da ima kondilome), s obzirom da ih ima i da ja nisam koristio kondom, sanse da sam se zarazio su blizu 99% i ako ikada spavam sa nekom devojkom bez kondoma dobre su sanse da i nju zarazim, bilo da imam manifestaciju kondiloma na kozi ili ne....E to je strasno....
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Apsolutno se slazem sa tobom, gde ako ne ovde videti kakva su iskustva ljudi sa kojim lekarom. Doktorka koja mi je rekla da imam kondilome je Slavica Kazic sa studentske poliklinike, a moja sadasnja dr je Marijana Banašević, iz Doma Zdravlja Voždovac (koliko se secam ponedeljkom i petkom radi posle podne, a utorkom i cetvrtkom pre podne, sredom je na ultrazvuku). Radi i u privatnoj ordinaciji Prima, Mutapova 45, tel. 344 85 87

Mislim da je najveci problem to sto si imao grip i imuni sistem ti je u losem stanju, tako da si bio izlozen virusu, ali organizam verovatno nije mogao da ga savlada. Nemoj sebi da pricas 'ako ikada budes spavao s nekim bez kondoma, sta ce biti', stavljas sebe u stresnu situaciju, a stres odmaze imunitetu, i to mnogo. Kazem, ako ti se kondilomi ne pojave za nekoliko godina, mozes smatrati da nemas virus. A ako se ipak pojave, ti ih skines, i onda se ne pojave nekoliko godina, opet je velika sansa da si izbacio virus iz organizma.
petarisara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 10, 2012 5:56 pm

Re: kondilomi-papiloma virus?

Post od petarisara »

HITNO! Da li neko ima iskustva sa IGOROM JEREMICEM iz Zemuna koji vrsi skidanje kondiloma radio talasima??
lepakata
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 24, 2012 12:14 pm

Re: kondilomi-papiloma virus?

Post od lepakata »

Da li kondilomi mogu da se uklone alfa beta filmom,doktorka mi je samo to prepisala? :roll:
Odgovori