Naravno, ja sam svesna cinjenice da sam mrsava, i nisam zadovoljna onim sto vidim, svakako da bi mi prijalo koje kilo viska, ali ne znam sta vise da ucinim po tom pitanju:/
Celog zivota sam se bavila sportom, ZAISTA sam ljubitelj zdravog zivota, nikada se nisam napila, ne konzumiram ni cigarete, a ni drogu, izbegavam i lekove sto je vise moguce. Medjutim, kada sam krenula na fakultet, nisam mogla da unosim dovoljnu kolicinu hrane koju sam, kao sportista, trebala da unosim, zbog predugih predavanja i obaveza na fakultetu. U roku od 3 nedelje, izgubila sam 15kga, sto je za moju visinu jako puno. Desavalo mi se da padam u nesvest na treninzima, i zbog toga sam prestala da se bavim sportom.
Na 4. godini fakulteta sam se zaposlila, i posao je bio i jako zahtevan, i odgovoran, uglavnom je bila u pitanju 2.smena, pa sam ostajala na poslu do 1, a nekada i do 4 ujutru. Radila sam i nocne smene. Potpuno sam zamenila dan za noc, i nakon 2 godine od davanja otkaza, jos uvek ne mogu da se ugojim.
Imam izuzetno brz metabolizam, unosim manje kolicine hrane, ali cesto (jer mi vece kolicine stvaraju problem), probala sam i da ustajem ranije, i da jedem vise, jedem dosta mlecnih proizvoda, voca, unosim vitamine i Omega 3...Ali kao da je sve uzalud.
Imam 26 godina, visoka sam 151cm i teska 36kg.I tako je vec godinama, i nista se ne popravlja...
Hronicno sam umorna, povremeno imam blage vrtoglavice, nokti su mi lomljivi, imam nizak pritisak, imam cest osecaj dehidratacije, bolujem od migrene vec 10 godina...
Cesto sam depresivna, velikim delom i zbog izgleda (u srecnoj sam vezi vec 4 godine, i muskarci mi poklanjaju dosta paznje, ali sam ja nezadovoljna manjkom kilograma), imam veliki broj prijatelja, ali se vrlo cesto povlacim od druzenja,(osim ukoliko oni ne isistiraju na istom), u odredjenim periodima zanemarujem potrebu da jedem, uvek nadjem nesto "pametnije" da radim, volim da spremam hranu drugima, sebi retko...Menstruaciju nemam vec godinu dana, vrlo cesto osecam bolove u predelu srca, i koliko god ubedjivala sebe da zapravo vodim racuna o ishrani, ocigledno je da ne vodim, ali mi je potrebno da mi to i neko kaze

Ukoliko je iko imao problema sa anoreksijom, i ukoliko smatra da bih trebala da promenim nutricionistu(koji smatra da sam ja sasvim normalna), volela bih da mi kaze svoje misljenje/podeli iskustvo.
Hvala unapred