alergija na sunce, UPOMOC

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
dragus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 30, 2006 9:09 pm

alergija na sunce, UPOMOC

Post od dragus »

upomoc

pre tri godine mi se pojavila alergija na sunce, sitne bubuljice koje nepodnosljivo svrbe i to samo na usima i tokom te sezone nista vise.
qa prosle godine kada sam otisla na more po citavom telu isto.znaci od malog prsta na nozi do usiju,na svim mestima koja su bila izlozena suncu.
dermatolog mi je rekao da je to "alergija na sunce"(uzas)prepisao mi je presing tablete i sinoderm mast .
a ove godine kada se pojavilo prvo sunce lice i ruke(posto sam nosila kratke rukave)su mi se toliko osule da mi se koza prosto zadebljala.
znaci da mi presing apsolutno ne pomaze.

kada mi alergija izadje traje 7-8 dana i onda se povuce ali svakim novim izlaskom na sunce se ponovo vraca
IMA LI NEKO NEKI SAVET?(ipak ne mogu totalno izbegavati sunce)
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Meni se jedne godine desila ista stvar, :( ali samo mi je po licu bilo tako tj. najvise po celu i po dekolteu. Scam se da je izgledalo grozno i svrbelo je nenormalno. Koliko se secam, mazala sam samo Pantenol da mi ublazi te svrabove, nisam pila nikakve lekove, a proslo je samo od sebe ali tek u poznu jesen, a dotle sam licila na bice sa druge planete :cry: .

Izbegavaj sunce koliko god mozes, a ako ti presing ne pomaze, nemoj se dzabe trovati..........proci ce samo od sebe (bar je tako bilo kod mene).

Pozdrav, :wink:
iwancica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 23, 2006 12:30 am

Post od iwancica »

Dragus,

Ja licno nisam imala taj problem, ali moja snaja jeste. Evo sta je ona radila: pila je sumece tablete kalcijuma i ujedno je mazala bebi chicco kozmetiku sa zastitnim faktorom 40. Koristeci jedno i drugo, vise nije imala problem alergije na sunce...
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

iwancica napisao:Dragus,

Ja licno nisam imala taj problem, ali moja snaja jeste. Evo sta je ona radila: pila je sumece tablete kalcijuma i ujedno je mazala bebi chicco kozmetiku sa zastitnim faktorom 40. Koristeci jedno i drugo, vise nije imala problem alergije na sunce...

Bravo Iwancice, kalcijum moze da bude dobro resenje!!!! To sam zaboravila!! :wink:
dragus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 30, 2006 9:09 pm

Post od dragus »

hvala na savetu pokusacu i sa kalcijumom.

prethodnih godina i meni se to povlacilo u ranu jesen , ali ja zelim da idem na moreeeee :-? te se nadam da ce mi ovaj savet stvarno pomoci

jos jednom tnx
Odgovori