Da li da operisem fimozu?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
kreten
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 08, 2011 10:46 pm

Da li da operisem fimozu?

Post od kreten »

Zdrav svima.
Interesuje me da li da operisem fimozu sa obzirom da u dignutom stanju izgleda slicno kao na ovoj slici http://www.ordinacija.hr/repository/ima ... 1328177636
Dakle bas na silu mogu ovoliko da razvucem kozicu.
Da li mogu da imam sex i hoce li boljeti ako se ne operisem|"?
kreten
Novi član
Novi član

Re: Da li da operisem fimozu?

Post od kreten »

Nijesam nikad imao sexualni odnos pa me zanima da li bi boljelo sa fimozom? Ne znam da li zenama lagano ulazi ili tesko? Ako je ovaj drugi slucaj onda bi me boljelo ;D
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 12:04 am

Post od MarkoKg9 »

Pozdrav. Nisi napisao koliko godina imaš?

Najpre bi trebao posetiti urologa da vidiš šta će da kaže. Ako si mlad problem se možda može rešiti i steroidnim kremama, a ako si stariji onda eventualno laganom i kratkom intervencijom, zavisno od toga šta je zapravo problem.
Problem može biti i u kratkom frenulumu (što se rešava lako i brzo) ili u suženoj koži koja ne može da pređe preko glavića u stanju erekcije (to se rešava delimičnom ili potpunom cirkumzacijom tj obrezivanjem, ako ne može drugačije, tj kremama).

U svakom slučaju, nema potrebe da se plašiš, odeš kod urologa, on će samo pogledati i predložiti terapiju ili intervenciju i to je to. Ako kožu ne možeš da prevučeš preko glavića bez problema imaćeš problem prilikom seksa najverovatnije, bar koliko ja znam, jer glavić prirodno mora biti otkriven prilikom erekcije i seksa.

Javi šta si uradio tj šta je rekao urolog!
Pozdrav.
kreten
Novi član
Novi član

Post od kreten »

Imam 19 godina. Hvala ti puno. Mogu da prevucem ali uz silu.
Ako bude kratak frenulum ili nesto tako da je blaze a da ne mora da se vrsi obrezivanje vec neka laganija operacija. Zanima me da li cu moci da idem na treninge odmah posle te operacije? Znam da posle obrezivanja ce trebati pauza. A treniram fudbal pa ne bi zgodno bilo da pauziram.
Siamese
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 24, 2012 2:52 pm

Post od Siamese »

Zdravlje pre svega. Zar je bitniji trening ili zdravlje. Zar bi mogo da treniras ako nisi zdrav i sam sebi zbog porebne pauze koju ne zelis samo napravis jos veci zivotni problem.
U najgorem slucaju ne bi mogao da treniras koji mesec a ukoliko ne sredis to mozda ne bi ni uzivao u seksualnom zivotu koji ce biti svakako duzi nego bilo kakva fudbalska karijera. Sredi to dok si mlad dok se organizam brze oporavlja nezavisno dali je kracenje frenuluma ili obrezivanje. Ne pokusavaj nista sam i na silu dok ne dobijes strucan savet i bilo bi pozeljno da primenis ono sto ti doktor predlozi ma koliko god tebi bilo neprijatno i neprihvatljivo.
Ne misli na treninge vec na zdravlje, pravac kod maticnog lekara, sledeca stanica sa uputom gde te maticni posalje i bez straha i stida resi taj "problem" Sto vise cekas to se vise premisljas i vise sam sebe navodis na jos vece moguce probleme tokom zivota.
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 12:04 am

Post od MarkoKg9 »

Upravo.
Mada posle frenulotomije jako brzo možeš da nastaviš sa normalnim životom pa i treninzima, odokativno ja bih pauzirao nekih nedelju dana. Kod obrezivanja je druga stvar, tu se verovatno mora napraviti malo duža pauzica.
Odgovori