Povracanje ili pesak u mokraci

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
monika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 18, 2006 10:41 pm

Povracanje ili pesak u mokraci

Post od monika »

Cerka i ima 24 godine. Bila je u nedelju 5h na bazenu i jela pljeskavicu.Putovala je celu noc iz Sarajeva za BGD. Ponedeljak pre podne poslom po gradu. I sve +34 i vise koliko je bilo. Oko 14h muka, povracanje, glavobolja. Spava do 20h. Slabo pije tecnost. Odlazimo na urgentni. Vade joj krv: LE 11,3,Sediment urica:Eritrociti:1-2 sveza,Leukociti:5-6, epitelne celije:15-20 plocaste,Kristali: malo soli urata Bakterija:Dosta. Temperatura:ispod pazuha: 37,0 iz cmara:37,4. Hirurg je pregledao i uputio kod urologa i KBC Zvezdara da se utvrdi da nije upala slepog creva.
Urolog: DG:ITU. Prepisao Ciprocinal tbl.500mg 2x1 sedam dana.Tecnost. Mirovanje. Dolaimo kuci oko 23h. Ona povraca jos jednom. Nista ne jede ceo dan. Dajem joj uvin caj. Da li da je vodim da pregleda slepo crevo da li da dam ovaj lek. Sve mi to izgleda verujte veoma neprofesionalno. Nezelim da uvredim. Sta da radim
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Upala slepog creva se obicno manifestuje bolom u trbuhu koji najpre pocinje oko pupka da bi se sutradan smestio iznad desne prepone,povisenom telesnom temperaturom obicno preko 38C(aksilarna) a rektalna je za vise od 0,5C visa od aksilarne,Le u krvi su obicno jako visoki,12-15-20 hiljada,stomak je na pritisak na to mesto jako,jako bolan,moze da postoji i povracanje.
Licno mislim da je mala sansa da vasa cerka ima upalu slepog creva ali ako sumnjate najbolje da proverite.

"Dva puta meri-jednom seci "
monika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 18, 2006 10:41 pm

Da li da mi dete pije Ciprinal sa dijagnozom"mozda je u

Post od monika »

Ujutru i uvece smo bili u Gradskoj bolnici.Radjeni su novi rezultati. Urin:mokraca-zamucena,eritrociti-12 bleci,leukociti-2-4,epitalne celije-malo,bakterije-dosta. Sve ostalo je OK.Rezultat krvi:WBC-7,0, RBC-4,38, HGB-13,2, HCT-41,5, FLT-219,PCT-197 i sve ostalo je OK.Hirurg joj je rekao da pije Ciprocinal 500 mg 2x1 i da je navodno urinarna infekcija. Ja sam joj uzela caj sa pijac protiv upale mokracnih kanala i rekla da ide kod ginekologa. Moje dete i dalje boli stomak, podriguje i ima nagon ka povracanju, ali Bogu hvala danas nije povracala.Bila je na dijeti, caj, supice, keks.Mozda je gastritis. Ne bi da joj dajem lekove cisto da joj dam zato sto je dijagnoza "mozda je urinarna infekcija" KIS
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Nalaz urina ne govori u prilog urinarne infekcije.
Ali govori u prilog peska u bubrezima.
Zato je najbolje da se detetu uradi EHO urotrakta i urinokultura koja vam je najmerocavniji nalaz za prisustvo infekcije.
Podrigivanje,gasovi,bolovi u trbuhu kao i prethodno povracanje mogu da budu znakovi gastritisa koji je imala jer je kao sto ste rekli jela tu pljeskavicu.
Nekada kod coveka postoje i 2 ili 3 bolesti i ne mogu se svi simptomi pripisati samo jednoj.
Odgovori