Hvala puno
quincekap, proveriću, to mi jako liči na metod pregleda i terapije za koji sam čula da rade u Subotici (to mi je bliže), koliko sam shvatila radi se o frekvencijama različitih organa i vraćanju u balans. Naravno, verujem da bez discipline u jelu ni to nije trajno rešenje. Šta nam je, tu nam je.
Imam još par dilema, jer sam u odnosu na vas ipak početnik u ovoj maratonskoj trci
, osim onih klasičnih namirnica koje se izbegavaju, interesuje me kakav stav imate prema pečenoj i prženoj hrani? Da li mislite da bi trebalo konzumirati samo kuvano i sveže? Kakav stav imate prema jajima i pilećem mesu, jer to su mi jedine namirnice koje mi održavaju ovih silnih 50kg, pošto sam ugljene hidrate maksimalno smanjila (naravno samo integralne žitarice, a pšenica i kukuruz ni u kakvom obliku). I da li dozvolite sebi nekad i neko drugo voće sem limuna i grejpfruta.
Još nešto, jeste neprijatno za priču, al kontam da se mučimo sa istim stvarima, meni se opšte stanje mnogo popravilo od kad sam u ovom specijalnom režimu ishrane, ali mi je stolica i dalje kašasta, ima li neko vreme u okviru koga se to menja?
Mnogo smo zakinuti sa ovom svojom ishranom, pri tom mislim na ograničenost kretanja, uvek moraš imati isplaniran sledeći obrok jer nemaš mogućnost da samo "pregrizeš nešto na brzinu".
Ne bi bilo loše razmišljati o otvaranju restorana koji bi služili hranu za specijalne potrebe, candida dijetu, helico pylori, dijabetes, Kron, oštećena jetra... mislim da nas je toliko da bi nutricionisti trebali razmišljati u tom pravcu. Ovako jedan kofer stvari i jedan kofer hrane kad putuješ negde...
želim vam mirne dane i dobro uigrane probavne organe