Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.
Ovako,pre otprilike godinu dana na glansu penisa mi se pojavila crna tackica,sacekao sam mesec dana da vidim dali ce proci medjutim ne samo da nije prosla nego su se pocele javljati sitne sitne bubuljice(konkretno govorim o vrhu glansa) od kojih su neke tamnije pa izgledaju kao mladezi.Trenutno tamnijih ima 3.Naime posle tih mesec dana prvo sam otisao kod urologa u privatnu kliniku,koji je nakon penoskopije utvrdio kako to nije nista strasno i da se radi o mladezima i pigmentaciji.Posle toga kako je broj tih sicusnih bubuljica poceo da se povecava i kako su one krenule da se grupisu opet sam otisao kod njega (privatnog) da bi mi rekao isto.Zatim odlazim kod drzavnog koji mi govori isto i na moje insistiranje me salje u zavod za kozne i polne bolesti u Dz.Vasingtona,uradio sam pregled urina,urino kulture,uretralni bris.bris sa povrsine glansa i nista (nije nista nadjeno).Pregledali su me u zavodu:doktorka,dermatovenerolog i jos jedan doktor za koga kazu da je najbolji u zemlji i svi su mi rekli isto.To nije nista.....pigmentacija.....mladezi.....NIsta mi nisu prepisali,pitao sam ih za kremu,nista Sta da radim zna li neko ima li neko isti problem,sta je to...?UPOMOC!!!!!
Pored toliko doktora ti tražiš pomoć na forumu?
Ako ti treba još jedno mišljenje idi u Institut za kožne i polne bolesti Kliničkog centra Srbije i traži da te pregleda neki profesor. To se plaća, ali ne nešto preterano. Ovako na slepo niko ne može da ti kaže šta je, ali ako su ti rekli pigmentacija šta je tu toliki problem?
Institut za Dermatovenerologiju KCS
Adresa:Ul. Pasterova 2, Beograd
Telefon:011 2642-648
Ej ljudi mozete li mi reci staaje u pitanju kod mene?!
Imam bijele sitne tackice na vrhu kozice i na rubu glavica!
Ako neko nesto zna nek mi odgovori!
Hvala!!!!!!!!!!!
To su lojne žlezde. Tinsonove su na rubu glavića, a sve ostalo beličasto poluloptasto i prisutno tu celog života su lojne žlezde i one mogu da budu bukvalno svuda. Mogu da budu vrlo brojne, sitne, raspoređene po pokožici, npr.
Ako se iznenada pojavljuju posle puberteta, a seksualno si aktivan, onda bolje idi na pregled.
Meni se broj tih sitnih tackica povecava,tacnije grupisu se u resice na glansu ,ja stvarno ne znam sta da radim,svi doktori kazu da to nije nista,kao sto napisah testirali su me ali onda ne znam sto se to i dalje pojavljuje kad nisam u pubertetu (22 god.) i da li ce stati i kada i joooooooooooj........Odlepio sam!!!
E sad koliko je ova slika verodostojna ali to otprilike izgleda ovako na glansu
,ali su na vrhhu glansa te neke tackice i crne (2),sto lekari kazu da su 2 mladeza,koja su se iznenada pojavila ????KAko je moguce da mi 5 lekara specijalista kazu da to nije nista?
Pomagajte,jel to normalno,kako se to zove ako vec ne znaju lekari (posto mi ne rekoshe nikakv naziv).Sto se to i dalje pojavljuje tj. sve ih je jbn-o vise???
Zovu se Fordajsove tačke ili biserne papule ili ektopične lojne žlezde ili sebacealne žlezde ili hipertofične lojne žlezde, znači gomila naziva za jedno te isto.
Hvala ti covece mnogo,to je to kao sto stavih link za poslednju sliku,ima i neke slicnosti sa ovim slikama koje si ti postavio,reci mi da li to moze da se nekako eliminise(neka krema ili nesto)???Video sam da dosta znas i interesuje me kako se to pojavilo u 21. godini i ima tendenciju rasta,znaci apsolutno mi nije jasno .Jako sam zabrinut zbog devojke koja mi se svidja i potencijalnog-moguceg sexualnog kontakta u buducnosti,sta da joj kazem(njoj ili nekoj drugoj),mislim stvarno sam odlepio.Takodje posto vidim da si covek koji ima strpljenaja i dobre je volje reci mi da li si negde procitao kako mogu one da se redukuju (te papule ili kako se vec zovu),mislim ja pusim i popijem pivo (cesto) ,droge ne konzumiram nikad!!!Hvala ti puno,lik si i stvarno hvala ti na pomoci!!!
To nema veze sa pićem, sa pušenjem, sa bolestima, jednostavno se pojave kad im se ćefne, najčešće u pubertetu, ali može i kasnije.
Jedini način da se skinu je hirurgija, ne postoje kreme masti ili bilo šta drugo. Preporučuje se CO2 laser, ali ko to ovde radi, ne znam. Ono što je sigurno je da je u pitanju estetska intervencija i da ćeš morati da je platiš.
To sa devojkama zna da bude problem, ako zagledaju, a ko ih ti imaš dosta i lako su uočljive. Zato ti je najpametnije da ideš kod nekog doktora da napiše da te i te promene nisu nikakva bolest, lepo na srpskom, sa sve pečatom i da to imaš pri ruci za ne daj bože.