Kukovi

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Ganeza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 19, 2012 6:49 pm

Kukovi

Post od Ganeza »

Ovako ,imam iscasene kukove i 42 godine urodjeno degenerativno oboljenje cocsatroza desna radjena u 7-moj godini skratili nogu 1,5 cm i sve je moje ,sad preporucuju protezu naj pre jednu stranu pa drugu jer imam bolove kad se menja vreme bas...bas....pa zastanu a hod konstantno ukoceniji i otezan....ne znam sta da radim malo se plasim sveg...secanja naviru...i kako cu posle...traume su prisutne a i ta izdrzljivost vestackog kuka-trajnost....a i bol je veca u levom kuku koji nije radjen...inace osim sto su mi skratili nogu i zarotirali su mi tad karlicu..ma cirkus....bas se pokidah...trpiti...sta kako....ili ici....a zvali su me ma....uhhhh....
:-?
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Re: Kukovi

Post od remi »

Ganeza napisao:Ovako ,imam iscasene kukove i 42 godine urodjeno degenerativno oboljenje cocsatroza desna radjena u 7-moj godini skratili nogu 1,5 cm i sve je moje ,sad preporucuju protezu naj pre jednu stranu pa drugu jer imam bolove kad se menja vreme bas...bas....pa zastanu a hod konstantno ukoceniji i otezan....ne znam sta da radim malo se plasim sveg...secanja naviru...i kako cu posle...traume su prisutne a i ta izdrzljivost vestackog kuka-trajnost....a i bol je veca u levom kuku koji nije radjen...inace osim sto su mi skratili nogu i zarotirali su mi tad karlicu..ma cirkus....bas se pokidah...trpiti...sta kako....ili ici....a zvali su me ma....uhhhh....
:-?
Imaš "kilometarsku" temu koja se bavi baš time: Operacija kuka....

Inače, nije baš tako strašno kako se čini. Jeste da je veštačko veštačko, ali kada nema najave promene vremena MNOGO JE LEPO.
Imam 36 godina i 2 proteze, a poznajem ženu koja je u 20tim godinama dobila protezu i ako se dobro sećam bila je među prvim mladim pacijentima (ako ne baš prva) kojoj je rađena takva operacija.
Sam oporavak zavisi prvenstveno od preoperativnog stanja mišića i pokretljivosti.
Odgovori