Zaista bih Vam bila zahvalna ako biste mi pomogli da shvatim koliko ozbiljno moze da napreduje ova bolest. Radi se o devojcici od 4 godine, ima bolove i jutarnju ukocenost desnog kolena, koje je toplo na dodir i oteceno. Tegobe su se javile pre 2 meseca. Levi skocni zglob je otecen ali je ne boli. UZ je radjen i doktorka sumnja da polako zahvata i levo koleno i desni skocni zglob.Prepisano je da pije brufen 25 ml dnevno u 4 doze i controloc 1/4 tablete.
E sad, rezultati pregleda kazu:
U suprapateralnom recesusu desnog kolena vizualizuje se osrednja kol. hipoehogenog sadrzaja i diskretna hipertrofija sinusne membrane. UZ levog skocnog zgloba, prisutan je izliv u TC zglobu i talonavikularnom.
Prisutan je otok desnog kolena koje je u fl. kontrakturi od oko 20 st, koja je reponibilna (nije sigurno). Koleno je toplo, oteceno, suspektan artritis i levog kolena kao i levog skocnog zgloba. Rezultati Hb 110, Le 11,0, Tr 463, urin Le 10-20 biohem. analize CRP 18,9 AF 162 ostale biohem analize b.o. fibrinogen 5.04 RF neg.
Dijagnoza: arthritis puerilis oligoarticularis / susp./ - M 08.4
Naravno ovi rezultati mi nisu bas najjasniji, svaka pomoc bi mi dobro dosla...Pozdravlja Vas jako zabrinuta majka
juvinalni idiopatski artritis molim pomoc
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato